Συνάντηση αύριο του πρωθυπουργού με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ

Netherland's Minister of Finance Jeroen Dijsselbloem during press conference after the Eurogroup's deliberations at the Informal Meeting of Ministers for economic and financial affairs in Bratislava, Slovakia, Friday, Sept. 9, 2016. Ministers for economic and financial affairs gather for a two-day informal meeting in the Slovak capital, where they will discuss BREXIT, EU economic policies,  and the migration crisis. (AP Photo/Bundas Engler)
Netherland's Minister of Finance Jeroen Dijsselbloem during press conference after the Eurogroup's deliberations at the Informal Meeting of Ministers for economic and financial affairs in Bratislava, Slovakia, Friday, Sept. 9, 2016. Ministers for economic and financial affairs gather for a two-day informal meeting in the Slovak capital, where they will discuss BREXIT, EU economic policies, and the migration crisis. (AP Photo/Bundas Engler) AP

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του κ. Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα μετά την επεισοδιακή συνάντηση που είχε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015 με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί αύριο, στις 1.15 μετά το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του κ. Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα μετά την επεισοδιακή συνάντηση που είχε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015 με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Έκτοτε όλες οι συναντήσεις του προέδρου του Eurogroup με τα μέλη του ελληνικού οικονομικού επιτελείου γίνονταν εκτός Ελλάδας.

Ο ίδιος θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή του Γιώργο Χουλιαράκη μα βασικά θέματα και την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αλλά και τις εξελίξεις που έρχονται στη ζώνη του ευρώ.

Η συζήτηση με την ηγεσία με το Υπουργείο Οικονομικών θα περιστραφεί γύρω από την σύνταξη του προϋπολογισμού του 2018 αλλά και τους τομείς που έχουν εντοπιστεί να καθυστερούν όπως οι αλλαγές στο δημόσιο, τις συντάξεις η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων και οι αποκρατικοποιήσεις.

Μετά την συνάντηση με τους κ.κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη, ο κ. Ντάισελμπλουμ θα απευθύνει ομιλία σε συνέδριο του Economist με θέμα "Πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτυχθούμε κρίσιμα ερωτήματα για την Αμερική την Ευρώπη και την Ελλάδα" . Μάλιστα θα συμμετέχει σε πάνελ μαζί με τον τέως υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τζάκ Λιου.

SHARE: