Ο Σταύρος Δήμας, υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΑΘΗ ΤΣΟΤΣΟΡΟΥ ΚΑΙ  ΣΤΑΘΗ ΛΙΔΩΡΙΚΙ--  ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΌΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΤΑΣΙΟΣ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΑΘΗ ΤΣΟΤΣΟΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΗ ΛΙΔΩΡΙΚΙ-- ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΌΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΤΑΣΙΟΣ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Τον Σταύρο Δήμα επιλέγει η κυβέρνηση ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247. Προηγήθηκε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Τον πρώην Επίτροπο και πρώην υπουργό κ. Σταύρο Δήμα , επέλεξε η κυβέρνηση ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κυβερνητικές πήγες επιβεβαίωσαν στο NEWS 247, ότι αυτή θα είναι η επιλογή της κυβέρνησης.

Νωρίτερα ο κ. Δήμας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου. Ο κ. Δήμας σε ερώτηση δημοσιογράφων, αν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος, απάντησε "θα μιλήσει ο πρόεδρος".

Νέα εξέλιξη: Το Διάγγελμα του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα Δήμα

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι χωρίς της ψήφους της ΔΗΜΑΡ, δύσκολα διασφαλίζονται οι 180 και αυτή ήταν άλλωστε η λογική, πίσω από τη συζήτηση γύρω από το όνομα του Φώτη Κουβέλη προ μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πηγές της Κουμουνδούρου, σχολίαζαν την πιθανή υποψηφιότητα Δήμα, σημειώνοντας ότι "δεν είναι θέμα προσώπου". "Δεν έχουμε αρνητική άποψη για τον Σταύρο Δήμα, δεν μπαίνουμε σε ονοματολογία", είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έγραψε το NEWS 247 το πρωί, ο κ. Δήμας, ήταν ενδιαφερόμενος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και το τελευταίο διάστημα είχε σύμφωνα με πληροφορίες επαφές και με στελέχη του κυβερνητικού εταίρου για να διερευνήσει το έδαφος.

 

Η ζωή και η πορεία του Σταύρου Δήμα

Ο Σταύρος Δήμας, γεννήθηκε το 1941 στην Κλένια Κορινθίας. Σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και πολιτικές & οικονομικές επιστήμες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Την περίοδο 1968-1975, εργάσθηκε στη νομική υπηρεσία εταιρείας της Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη και αργότερα στην Παγκόσμια Τράπεζα ως ανώτερο στέλεχος, με αρμοδιότητες για επενδύσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Το 1975, ανέλαβε υποδιοικητής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕΤΒΑ). Παράλληλα ήταν μέλος της επιτροπής που έκανε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Το 1977, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και έκτοτε εκλεγόταν συνεχώς μέχρι και το 2004.

Το διάστημα 1981-1986, ήταν τακτικό μέλος της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Από τον Οκτώβριο του 1985 έως τον Ιούνιο του 1989, υπήρξε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Στις 10 Μαρτίου του 2004, ορίστηκε επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος για τα χαρτοφυλάκια της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τον Ιούλιο του 2010, μετά από απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου του κόμματος για τους τομείς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κυβερνητικού Προγράμματος.

Έχει διατελέσει Υφυπουργός Συντονισμού (1977-1980), Υπουργός Εμπορίου (1980), Υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου (1980-1981), Υπουργός Γεωργίας (1989), Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας (1990-1991).

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

SHARE:

24Media Network