Συνάντηση Καράογλου με αντιπροσωπεία αγροτών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ ΥΜΑΘ ΠΥΛΩΝΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ"
(MOTIONTEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ ΥΜΑΘ ΠΥΛΩΝΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ" (MOTIONTEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) MOTIONTEAM

Τα αιτήματά τους και σχετικό ψήφισμα παρουσίασαν στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου εκπρόσωποι των αγροτών της Βόρειας Ελλάδας

Συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, είχε 20μελής αντιπροσωπεία των αγροτών, που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το μεσημέρι έξω από το υπουργείο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στα νέα μέτρα για τη φορολόγησή τους.

Στη συνάντηση, διάρκειας περίπου 40 λεπτών, οι αγρότες παρουσίασαν στον υπουργό τα αιτήματά τους και τού επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

Οι αγρότες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από όσους εξ αυτών έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και ζητούν -μεταξύ άλλων- τα εξής: αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ (με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί), παύση των δικαστικών διώξεων σε βάρος των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία και "κούρεμα" 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο παρέμεναν συγκεντρωμένοι περίπου 500 -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας- αγρότες, οι οποίοι κατέφθασαν στην πόλη κυρίως με λεωφορεία. Παράλληλα, στην περιοχή του υπουργείου παρατάχθηκαν 21 ΙΧ αγροτικά οχήματα και, συμβολικά, ένα τρακτέρ. Οι αγρότες κρατούσαν πανό που έγραφαν -μεταξύ άλλων- "Όχι στο ξεκλήρισμα της υπαίθρου", ενώ φώναζαν συνθήματα.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν -ύστερα από κάλεσμα των παραγωγών της Ημαθίας, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας- αγρότες από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Κατά την πορεία των αγροτών προς το υπουργείο, παρέμειναν προσωρινά κλειστά τμήματα των οδών 26ης Οκτωβρίου, Αγίου Δημητρίου και Διοικητηρίου.

Σημειώνεται ότι σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, παραμένουν σχηματισμένα μπλόκα των αγροτών, χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network