“Δεν υπάρχει συμφωνία για την ημερομηνία των εκλογών”

“Δεν υπάρχει συμφωνία για την ημερομηνία των εκλογών”
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011. Στη φωτογραφία από αριστερά, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας ο Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση θα έχει ο Λουκάς Παπαδήμος, με θέμα την ημερομηνία των εκλογών. Την Παρασκευή βλέπει Σαμαρά. Αναβολή στην κατάθεση του νόμου για τις επικουρικές λόγω ΝΔ

Η πρώτη σοβαρή πολιτική κρίση της κυβέρνησης Παπαδήμου αντιμετωπίστηκε, με παραπομπή του προβλήματος στο μέλλον (απόφαση για τις επικουρικές), ωστόσο το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης είχε αρκετές ειδήσεις.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος υπενθύμισε ότι στη συμφωνία των αρχηγών για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, υπό τον ίδιο, δεν είχε αναφερθεί συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών, κάτι που θα συζητηθεί σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συγγρού, ο Λουκάς Παπαδήμος θα έχει στις 18:30 την Παρασκευή συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου,  ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης έθεσε θέμα ευέλικτου σχήματος, προκειμένου να λαμβάνονται άμεσα οι αποφάσεις και πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να πάμε σε εκλογές .

Η απάντηση του κ. Παπαδήμου ήταν ότι η ημερομηνία των εκλογών είναι ανοιχτή.

Τον Ιανουάριο οι αποφάσεις για τις επικουρικές

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, αποφασίστηκε να αναβληθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου για την περικοπή των επικουρικών λόγω της σφοδρής αντίδρασης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός πάντως ξεκαθάρισε ότι αυτό σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Η αναβολή ήρθε ως αποτέλεσμα διαρροών και δηλώσεων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας,  σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα δεν επρόκειτο να ψηφίσει υπέρ της μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

Ο κ. Παπαδήμος, απαντώντας και στις αμφιβολίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου αν η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση εμπίπτει στις αρμοδιότητες της παρούσης κυβέρνησης, ανέφερε ότι “αποτελεί προϋπόθεση για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης”.

Η λύση που βρέθηκε ήταν να γίνει διάλογος, μέχρι να κατατεθεί η τελική πρόταση, που θα πρέπει να εγκρίνει η τρόικα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν τίθεται θέμα μη επίλυσης του ζητήματος των επικουρικών συντάξεων καθώς, όπως τόνισαν, η μεταρρύθμιση αυτή εμπεριέχεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα