Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής EUROKINISSI

Για τις τον απαιτητικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στην Αφρική προς όφελος του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄ στο πλαίσιο επίσκεψης του Μακαριωτάτου στην Αθήνα.

Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων που αφορούν το Πρεσβυγενές Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί στην περιοχή πνευματικής και εκκλησιαστικής του δικαιοδοσίας και τονίστηκε ο απαιτητικός ρόλος που καλείται να διαδραματίσει στην Αφρική προς όφελος του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

ADVERTISING

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον Μακαριώτατο την αμέριστη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης σε όλα τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία της Αλεξανδρείας και το Ελληνορθόδοξο ποίμνιο στην Αφρική.

Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι, στην τρέχουσα συγκυρία, η διατήρηση της ενότητας Ορθοδόξων Εκκλησιών εξακολουθεί να παραμένει υψηλή προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αφρική, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network