Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ την Πέμπτη στην Αθήνα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ την Πέμπτη στην Αθήνα
Γεύμα εργασίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 AP

Στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογο του της Βόρειας Μακεδονίας, με τον οποίο θα συζητήσει και την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συνάντηση με τον ομόλογο του της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, θα έχει την Πέμπτη στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ανέφερε ότι θα συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας και προφανώς και η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η οποία εφαρμογή όμως της συμφωνίας των Πρεσπών από ελληνικής πλευράς “σκοντάφτει” στην άρνηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και βουλευτών της Βόρειας Ελλάδας, να ψηφίσουν τα τρία εφαρμοστικά μνημόνια, τα οποία έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες.

Η Αθήνα όμως ταυτόχρονα ζητά από τα Σκόπια την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας, ιδίως όσον αφορά στα μακεδονικά προϊόντα και τις αλλαγές στα βιβλία ιστορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ζάεφ είχαν συναντηθεί το Νοέμβριο του 2019 και ξανά το Σεπτέμβριο του 2020, με αφορμή την επίσκεψη του δεύτερου στην Αθήνα για το συνέδριο του Economist.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα