Συνάντηση Παπαδήμου με δικαστικούς

Συνάντηση Παπαδήμου με δικαστικούς
ΑΘΗΝΑ-Στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους προέδρους των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας Παν. Πικραμμένο (Συμβούλιο της Επικρατείας), Ρένα Ασημακοπούλου (Άρειο Πάγο) και Ιωάννη Καραβοκύρη (Ελεγκτικό Συνέδριο), καθώς και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Δίωρη συνάντηση με τους δικαστικούς είχε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Ζήτησε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης των οικονομικών εισαγγελέων

Να διερευνηθούν το ταχύτερο δυνατόν οι λόγοι που επικαλούνται στην χθεσινή παραίτηση τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, ζήτησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τη δικαστική ηγεσία όλων των δικαστηρίων της χώρας, παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Σταυρόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τον χώρο της Δικαιοσύνης, ενώ ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ανώτατους δικαστικούς για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας και την πορεία διαπραγματεύσεων του PSI.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δικαστικοί έδειξαν θετική ανταπόκριση για το προωθούμενο νομοσχέδιο αναβάθμισης και ταχύτερης απονομής της Δικαιοσύνης και ζήτησαν να εξεταστούν ορθολογικά ζητήματα εφεδρείας για τους δικαστικούς υπαλλήλους, που αφορούν στη λειτουργία των δικαστηρίων και οικονομικής αυτοτέλειας της Δικαιοσύνης.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τους συναδέλφους του για την υπόθεση της παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων, λέγοντας ότι ήδη ανέθεσε στον αρεοπαγίτη, Φ. Μακρή, να διεξάγει έρευνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα