Συνάντηση Σκουρλέτη με εργαζόμενους στις Σκουριές σε θετικό κλίμα, εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ

ΠΟΡΕΙΑ  ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός συναντήθηκαν με τον υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δήλωσαν ικανοποιημένοι με τη βούληση της κυβέρνησης να δραστηριοποιείται η μεταλλουργία Χρυσού στη Χαλκιδική

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ανοιχτό σε συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρίας " Ελληνικός Χρυσός", η οποία ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει εξαφανιστεί, δήλωσαν σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο κύκλοι του υπουργείου, μετά τη συνάντηση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην εταιρία.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι και η επιχείρηση από την πλευρά της, σε ένδειξη καλής θέλησης θα μπορούσε να άρει τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων ενόψει και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς την αίτηση ακύρωσης της επίμαχης απόφασης αναστολής λειτουργίας της συγκεκριμένης δραστηριότητας (η συζήτηση έχει προσδιοριστεί για τις 2 Οκτωβρίου).

"Θετική αύρα" από τη συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενώ εργαζόμενοι στα μεταλλεία πραγματοποιούσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο του υπουργείου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων "Αγία Βαρβάρα", Γιώργος Χατζής, ανέφερε ότι την επόμενη Δευτέρα θα γίνει τριμερής συνάντηση υπουργείου, διοίκησης και εργαζομένων ενώ έκανε λόγο για "θετική αύρα" που προέκυψε από τη συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη.

Η κυβέρνηση θέλει τη μεταλλουργία χρυσού στη Χαλκιδική

"Το θετικό είναι πως η κυβέρνηση θέλει την επένδυση, και ότι θέλει τη μεταλλουργία χρυσού να γίνει στη Χαλκιδική", ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χατζής και πρόσθεσε: "Φαίνεται ότι μπορεί να ξεκινήσει ένας διάλογος. Υπήρξε μια θετική αύρα αλλά εμείς θα παραμείνουμε εδώ και στους δρόμους για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση, που θα είναι να πάμε στις δουλειές μας όλοι". Ο κ. Χατζής ανέφερε ακόμη πως ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι η όποια απόφαση του ΣτΕ θα υλοποιηθεί άμεσα και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στην κυβέρνηση.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε νωρίτερα η εταιρία Ελληνικός Χρυσός με την οποία δηλώνει "την πάγια θέση της για μια παραγωγική συνεργασία με τον κ. Σκουρλέτη και τις υπηρεσίες του Υπουργείου του, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, της τοπικής ανάπτυξης στη Χαλκιδική αλλά και των οικογενειών που ζουν από τις δραστηριότητες της εταιρείας".

Ικανοποίηση της εταιρίας για τις δηλώσεις Σκουρλέτη

Η εταιρία δηλώνει επίσης την ικανοποίησή της για το γεγονός πως "στις δηλώσεις του κ. Υπουργού διαφάνηκε η πρόθεσή του να ευθυγραμμίσει την πολιτική του Υπουργείου με τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και ειδικότερα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτό έχει τελικά σημασία και όχι οποιαδήποτε άλλη άγονη αντιπαράθεση περί αλήθειας και ψεύδους. Η νομιμότητα είναι τελικά αυτή που πρέπει να γίνεται σεβαστή και να μας δεσμεύει όλους".

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, ΧρυσόςΧαλκιδική, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μεταλλωρύχοι από τις Σκουριές κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο ΠΑΠΕΝ

Πάγο στις Σκουριές βάζει το ΣτΕ. Η απόφαση μετά τις εκλογές

SHARE:

24Media Network