Συνάντηση Τσίπρα με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Πρωθυπουργό της Φινλανδίας

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το ενδεχόμενο ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και η τουρική επιθετικότητα τέθηκαν "επί τάπητος" κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Σάνα Μαρίν.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με την Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, με την οποία συνομίλησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την απάντηση της ΕΕ, τις αμυντικές ανησυχίες της Φινλανδίας και την προοπτική ένταξής της στο ΝΑΤΟ, καθώς και την τουρκική επιθετικότητα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε τη σημασία που έχει η στήριξη του ουκρανικού λαού απέναντι στη ρωσική εισβολή -που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο- και τη συνέχιση ισχυρών και στοχευμένων κυρώσεων.

ADVERTISING

Τόνισε παράλληλα την ανάγκη για αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της ΕΕ και προώθηση ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τερματισμό των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων με επιστροφή στη διπλωματία και την ειρήνη.

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Πρωθυπουργό της Φινλανδίας
Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Πρωθυπουργό της Φινλανδίας

Προσέθεσε ότι η σημερινή γεωπολιτική και ενεργειακή κρίση επιτάσσει μια νέα ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική και μια γενναία αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, που οφείλουν να στηρίξουν και τα πλεονασματικά κράτη-μέλη.

Τόνισε, επίσης, τη σημασία που έχει η καταδίκη των τουρκικών επιθετικών ενεργειών από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συνεργασία των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων και ενημερώθηκε για την πολιτική της κυβέρνησης συνεργασίας της Φινλανδίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network