Συνταγματική Αναθεώρηση: Υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων ο Γ. Μιχελογιαννάκης

Συνταγματική Αναθεώρηση: Υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων ο Γ. Μιχελογιαννάκης
Γιάννης Μιχελογιαννάκης eurokinissi

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ακόμη ότι δεν θα ψηφίσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 3 για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας και του άρθρου 21 για την οικογένεια.

Στηρίζει την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κόντρα στην «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 3 για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας και αλλά και του άρθρου 21 για την οικογένεια ως «θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους».

Σε σχέση με το άρθρο 16, ο Γ. Μιχελογιαννάκης επισημαίνει ότι «θεωρώ, ότι πλέον ωρίμασαν οι συνθήκες για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων στην χώρα μας» εκτιμώντας ότι «χάνεται συνάλλαγμα και αξιόλογα μυαλά φεύγουν στον εξωτερικό». Ο Γ. Μιχελογιαννάκης σημείωσε ότι «το παράδειγμα της Κύπρου, όσο αφορά τα οφέλη, πρέπει να μας διδάξει».

«Η ιστορία και η παράδοση έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους»

Όσον αφορά τις σχέσεις της Εκκλησίας και της Πολιτείας και την πρόταση του , ο Γ. Μιχελογιαννάκης υπογραμμίζει ότι «θεωρώ ότι δεν χρειάζεται αναθεώρηση, μιας και επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού» παρατηρώντας ότι «η ιστορία και η παράδοση έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους».

Ο Γ. Μιχελογιαννάκης αναφέρθηκε και στο άρθρο 21 για την οικογένεια τονίζοντας ότι «θεωρώ ότι δεν χρειάζεται αναθεώρηση αυτού του άρθρου, μιας και ο θεσμός της οικογένειας διαχρονικά έχει αποδείξει την σπουδαιότητά της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα