ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η "λίστα Λαγκάρντ"

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η "λίστα Λαγκάρντ"

Να δοθεί τώρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η "λίστα Λαγκάρντ", ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να φτάσει στη Βουλή και δη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία είναι και η αρμόδια, η "λίστα Λαγκάρντ", ζητά με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει επιπλέον σειρά ερωτημάτων για τον τρόπο με την οποίο διαχειρίστηκαν τη συγκεκριμένη λίστα οι κυβερνήσεις της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια.

Παράλληλα αποδίδει ευθύνες και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προσωπικά για τους χειρισμούς του στο ίδιο θέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "επί δύο χρόνια, δύο υπουργοί Οικονομικών είχαν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ, των φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, χωρίς να αισθανθούν την ανάγκη να ενημερώσουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Επί δύο χρόνια δεν φρόντισαν να πράξουν το αυτονόητο, να ζητήσουν την έγκριση της Επιτροπής ώστε να ζητηθεί από το ΣΔΟΕ η διενέργεια έρευνας".

Δεν τους πέρασε από το μυαλό να πράξουν ό,τι και οι ομόλογοί τους στη Γερμανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία και αλλού, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου βάσει παρόμοιων στοιχείων διεκδίκησαν και εισέπραξαν για λογαριασμό των χωρών τους, αξιοσέβαστα ποσά σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς. Και το κυριότερο, επί δύο συνεχόμενες προεκλογικές αναμετρήσεις, η λίστα αυτή βρισκόταν στα χέρια ενός και μόνο αρχηγού πολιτικού κόμματος.

Ειδικά για τον κ. Βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ "ως επιφανής νομικός και συνταγματολόγος υποστηρίζει ότι η λίστα αυτή δεν αξιοποιήθηκε γιατί ήταν προϊόν εγκλήματος. 'Αραγε εννοεί ότι οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας διέπραξαν έγκλημα, αξιοποιώντας παρόμοιες λίστες;"

Τα ερωτηματικά είναι πολλά και σοβαρά και καλό θα ήταν να αναζητήσει τις απαντήσεις, ο αρμόδιος εισαγγελέας, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την ελπίδα ότι έστω και εκ των υστέρων η κυβέρνηση θα παραδώσει άμεσα την επίμαχη λίστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network