ΣΥΡΙΖΑ: Απροετοίμαστος πήγε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου EUROKINISSI

Η Κουμουνδούρου θέτει σειρά ερωτημάτων τόσο για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν όσο και για την ακύρωση της συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ.

"Η εικόνα που μέχρι στιγμής διαμορφώνεται από την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο των ΗΕ είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης πήγε απροετοίμαστος σε ένα ταξίδι κομβικό για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας".

Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και αναφέρεται στη συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο αλλά και στην ακύρωση της συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ.

ADVERTISING

Η Κουμουνδούρου θέτει το ερώτημα αν ο πρωθυπουργός έθεσε στον Ερντογάν το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και τις γεωτρήσεις στην κυπραική ΑΟΖ ενώ για την ακύρωση της συνάντησης με τον Τραμπ ζητεί να πληροφορηθεί -μεταξύ άλλων- αν της επίσκεψης είχε προηγηθεί διπλωματική προετοιμασία από την κυβέρνηση.

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και την ενημέρωση που έγινε από συνεργάτες της ελληνικής αποστολής, προκύπτουν δύο καίρια ερωτήματα:

1. Έθεσε στον Τούρκο Πρόεδρο θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και των παράνομων γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ;

2. Ζήτησε τον άμεσο τερματισμό τους; Και αν ναι, τι απάντηση έλαβε;

Στις κυβερνητικές διαρροές για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για αυτά τα μείζονα εθνικά ζητήματα.

Πέραν αυτού, όμως, μετά από την ακύρωση της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, μίας συνάντησης που θεωρούνταν ακρογωνιαίος λίθος της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη και τη Γενική Σύνοδο του ΟΗΕ, προκύπτουν τρία ακόμη σημαντικά ερωτήματα:

1. Είχε προηγηθεί της επίσκεψης η αρμόζουσα διπλωματική προετοιμασία από την κυβέρνηση;

2. Υπήρχε τελικά προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ;

3. Η συνάντηση ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε και θα προγραμματισθεί εκ νέου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη;

Η εικόνα που μέχρι στιγμής διαμορφώνεται από την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο των ΗΕ είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης πήγε απροετοίμαστος σε ένα ταξίδι κομβικό για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Οφείλει όμως να κατανοήσει ότι οι διεθνείς σχέσεις της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εξαντλεί μονάχα σε διεκπεραιώσεις επικοινωνιακής πολιτικής και οικογενειακής προβολής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΗΠΑ, Ερντογάν, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θετικός ο Ερντογάν για Χάλκη. Κυπριακό και προσφυγικό έθεσε ο Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Η Τουρκία μπορεί να κάνει περισσότερα στο προσφυγικό

SHARE:

24Media Network