ΣΥΡΙΖΑ: Η αθώωση Τουλουπάκη τελειώνει το μύθευμα περί σκευωρίας Novartis

ΣΥΡΙΖΑ: Η αθώωση Τουλουπάκη τελειώνει το μύθευμα περί σκευωρίας Novartis
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για Τουλουπάκη-Παπαγγελόπουλο.

Την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την αθώωση της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και την ενοχή για δύο παραβάσεις καθήκοντος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως αναφέρεται,”η αθώωση της κ. Τουλουπάκη τελειώνει οριστικά το μύθευμα περί σκευωρίας Novartis και οποιασδήποτε άλλης μομφής στο πρόσωπό της, σε σχέση με τον τρόπο που εκτέλεσε τα καθήκοντά της ως Εισαγγελέας Διαφθοράς.

Αυτό που μένει είναι το σκάνδαλο, και δυστυχώς χωρίς καμία απόδοση ευθυνών.

Σε ό,τι αφορά την κατά πλειοψηφία απόφαση της δικαιοσύνης για τον κ. Παπαγγελόπουλο, επί των ημερών του οποίου άνοιξε η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, την αφήνουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας”.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κρίθηκαν αθώοι από το Ειδικό Δικαστήριο για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και της ηθικής αυτουργίας στο ίδιο αδίκημα.

Η κ. Τουλουπακη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία 9-4 για κατάχρηση εξουσίας και κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας παράβασης καθήκοντος, αθώα κατά πλειοψηφία 8-5, ενώ ομόφωνα αθώος κρίθηκε για την ηθική αυτουργία κρίθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για παράβαση καθήκοντος που αφορά δυο παραβάσεις καθήκοντος, σε βάρος της Εισαγγελέα Ελένης Ράικου με πλειοψηφία 7-6 και σε βάρος του Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου με πλειοψηφία 8-5. Κατά πλειοψηφία 8-5 αθωώθηκε για την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, ενώ απαλλάχθηκε με πλειοψηφία 7-6 για τις καταγγελόμενες παρεμβάσεις του σε εισαγγελικές έρευνες που αφορούσαν τις υποθέσεις Βγενόπουλου και Αλαφούζου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα