ΣΥΡΙΖΑ για δάνεια κομμάτων: Τα ψέματα τελείωσαν για όσους χρεοκόπησαν τη χώρα

ΣΥΡΙΖΑ για δάνεια κομμάτων: Τα ψέματα τελείωσαν για όσους χρεοκόπησαν τη χώρα
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου, ενώ κάνει λόγο για θράσος υπενθυμίζοντας τη δήλωση Γεωργιάδη περί διαγραφής των γαλάζιων οφειλών

«Παρά τις μεθοδευμένες προσπάθειες θαψίματος του σκανδάλου των θαλασσοδανείων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η υπόθεση παίρνει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει, «το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για τη δικαστική διερεύνηση για τα φέσια στις τράπεζες ύψους 220 εκατομμυρίων της ΝΔ και 200 εκατομμυρίων του ΠΑΣΟΚ» «Την ώρα που οι πολίτες φορτώνονταν με δυσβάσταχτα βάρη, οι τράπεζες έδιναν έναν πακτωλό χρημάτων στα 2 κόμματα, χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς να ενδιαφέρονται να αποπληρωθούν» σημειώνει.

«Ήταν, μάλιστα, τέτοια η βεβαιότητα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη διαχρονική ασυλία τους που ποτέ δεν ψέλλισαν μισή συγνώμη στον ελληνικό λαό, ποτέ δεν απολογήθηκαν για τη ζημιά στους Έλληνες φορολογούμενους, ποτέ δεν έδωσαν λογαριασμό για το πού πήγαν τα χρήματα αυτά» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει: «Έχουν μόνο το απύθμενο θράσος να μιλούν για ρύθμιση και διαγραφή των δανείων τους, όπως επανέλαβε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης».

«Τώρα όμως τα ψέματα έχουν τελειώσει για όσους χρεοκόπησαν και τη χώρα και τα κόμματά τους» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει εν είδει «υστερόγραφου»: «Τόσο ο ΣΚΑΪ, όσο και τα ΝΕΑ εγκαινίασαν σήμερα την υπερασπιστική γραμμή της ΝΔ για να ακολουθήσει η κ. Σπυράκη και να μιλήσει περί “σπίλωσης”. Σε λίγο θα μας πουν ότι “μαζί τα δανειστήκαμε”».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα