ΣΥΡΙΖΑ για κορονοϊό: Να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση

Λήψη δειγμάτων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού. Την κατηγορεί για προχειρότητα και την καλεί να αναλάβει τις ευθύνες της.

Να αναλάβει τις ευθύνες της αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση. Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για επανάπαυση, προχειρότητα και έλλειψη επιδημιολογικής στρατηγικής.

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από 3  μήνες επανάπαυσης, υποτίμησης του κινδύνου αναζωπύρωσης της πανδημίας και παλινωδιών στο άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού, η κυβέρνηση πανικόβλητη «τρέχει και δεν φτάνει».

Ακόμα και αυτό όμως το κάνει με προχειρότητα, με αντιφάσεις, χωρίς ξεκάθαρη επιδημιολογική στρατηγική και ενιαία κριτήρια  για τον έλεγχο των επισκεπτών. Η επιλεκτική αυστηρότητα και η υποχρέωση  αρνητικού τεστ για ορισμένες μόνο χώρες και για συγκεκριμένες «πύλες εισόδου», ούτε βοηθά ούτε «θωρακίζει» αποτελεσματικά τη χώρα.

Η προστασία της Δημόσιας Υγείας απαιτεί σοβαρό σχέδιο, συνέπεια στους χειρισμούς και όχι πειραματισμούς υπό το φόβο της ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού και του συνεπαγόμενου κόστους στην υγεία, στην αγορά, στην απασχόληση και στα εισοδήματα των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά στη σοβαρή υγειονομική και οικονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS