ΣΥΡΙΖΑ: "Η κυβέρνηση ποινικοποιεί τους αγώνες"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση της ΚΟ του κόμματος με σκοπό να συγκροτηθεί ένα πλατύ παλλαϊκό κοινωνικό μέτωπο για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση της ΚΟ του κόμματος με σκοπό να συγκροτηθεί ένα πλατύ παλλαϊκό κοινωνικό μέτωπο για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Ζητά απόσυρση του νομοσχεδίου και δημοψήφισμα

«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλίμα της κοινωνικής πόλωσης και της ακραίας πολιτικής σύγκρουσης που καλλιεργεί» τονίζει με σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ λίγη ώρα μετά την απόφαση να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να δώσει στο λόγο στον ελληνικό λαό, μέσω δημοψηφίσματος.

«Καλούμε την κυβέρνηση έστω και αυτή την ώρα να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφανθεί για τον χαρακτήρα της ΔΕΗ» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network