ΣΥΡΙΖΑ: Η ποινική δίωξη κατά Αγγελή, επιβεβαιώνει πόσο “σκευωρία” ήταν το σκάνδαλο Novartis

ΣΥΡΙΖΑ: Η ποινική δίωξη κατά Αγγελή, επιβεβαιώνει πόσο “σκευωρία” ήταν το σκάνδαλο Novartis
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής Eurokinissi

Ανακοίνωση για την ποινική δίωξη σε βάρος του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο Δ. Παπαγγελόπουλος

“Η ποινική δίωξη κατά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή, γιατί σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ αρνήθηκε να παραλάβει usb με στοιχεία για λογαριασμό συγγενικού προσώπου πρώην υπουργού της ΝΔ που σχετίζονται με την Novartis, επιβεβαιώνει πόσο “σκευωρία” ήταν τελικά το πολύκροτο σκάνδαλο”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σημειώνει ότι “ο κ. Μητσοτάκης, που βάσισε όλη την επιχειρηματολογία του στην κατάθεση του κ. Αγγελή, δεν έχει παρά να ζητήσει έστω και τώρα μία συγγνώμη από τους πολίτες”. “Και για τα άθλια ψέματά του προκειμένου να γλιτώσει αυτούς που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και για το πλιάτσικο δισεκατομμυρίων σε βάρος Δημοσίου, ασφαλισμένων και φορολογουμένων, το οποίο εξάλλου επιβεβαίωσε και η ίδια η Novartis αποδεχόμενη να πληρώσει για διαφθορά στην Ελλάδα εκατοντάδες εκατ. ευρώ στον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ”, συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καλεί τον πρωθυπουργό “μετά από αυτή την εξέλιξη να ενημερώσει ο ίδιος τον ελληνικό λαό, ως έχει υποχρέωση, ποιος είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ, που σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη ο κος Αγγελής προσπάθησε να προστατεύσει”.

“Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι πια ολοφάνερο είναι πως η μόνη αληθινή σκευωρία είναι τα ειδικά δικαστήρια που προσπαθεί να στήσει ο κος Μητσοτάκης για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αλλά πάντα έτσι ήταν η Δεξιά και η παράδοση της οικογένειας Μητσοτάκη. Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ”, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σκληρή δήλωση Δ. Παπαγγελόπουλου

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, δίωξη που ασκήθηκε για “παράβαση καθήκοντος, σε δήλωσή του αναφέρει:

“Αυτοί που δέχονται να γίνουν απορρυπαντικά στα μεγάλα σκάνδαλα, καταλήγουν μαζί με τις βρωμιές που ανέλαβαν να ξεπλύνουν εκεί που καταλήγουν όλα τα ρυπαρά απόβλητα”.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Αγγελή ασκήθηκε μετά από μήνυση της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ενώ αρχειοθετήθηκαν 5 αδικήματα που αναφέρονται στη μήνυση ότι διαπράχθηκαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα