ΣΥΡΙΖΑ κατά ΓΣΕΕ: Πληρώνει αντικυβερνητικές δημοσκοπήσεις

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ( ΕΦΕ - PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ( ΕΦΕ - PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η κόντρα του κυβερνώντος κόμματος με το συνδικαλιστικό όργανο με αφορμή δημοσκόπηση που είχε δημοσιευθεί στα Νέα συνεχίζεται αμείωτη

Νέα επίθεση κατά της ΓΣΕΕ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου τύπου, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεκινήσει μεταξύ Κουμουνδούρου και του συνδικαλιστικού οργάνου με αφορμή τη δημοσίευση μίας δημοσκόπησης που είχε παραγγείλει η Συνομοσπονδία στην εφημερίδα τα Νέα.

Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΓΣΕΕ για αντικυβερνητική προπαγάνδα με τα χρήματα των εργαζομένων.

ADVERTISING

Υπενθυμίζεται πως όταν είχε δημοσιευθεί προχθές η δημοσκόπηση κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για προσπάθεια να φανεί πως ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το "πάνω χέρι" και ότι επειδή αυτό αμφισβητήθηκε από τη δημοσκόπηση του Βήματος της περασμένης Κυριακής επέλεξαν και ανέσυραν ενα ερώτημα που έχει δημοσιευτεί στις 30 Μαίου για να εξισορροπήσουν την εικόνα.

H Κουμουνδούρου με ανακοίνωση της στη συνέχεια είχε αφήσει αιχμές, διερωτώμενη εάν η δημοσκόπηση περιελάμβανε μόνο αυτές τις τρεις ερωτήσεις που δημοσίευσε η εφημερίδα, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί, γιατί αφού η ΓΣΕΕ πλήρωσε για τη συγκεκριμένη έρευνα δεν την ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, ενώ χαρακτήριζε μπαγιάτικο το δημοσκοπικό εύρημα αφού η έρευνα, σύμφωνα με την ταυτότητά της, διεξήχθη το διάστημα 30 Μαΐου-3 Ιουνίου, όταν δηλαδή δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η αξιολόγηση του προγράμματος.

Στις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χθες με κατηγορίες περί αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς η ΓΣΕΕ και σήμερα η Κουμουνδούρου πέρασε στην αντεπίθεση.

Η ΓΣΕΕ υποστήριξε ειδικότερα χθες ότι:

“Καταρχήν τα ερωτήματα της έρευνας ήταν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας και μόνο. Η έρευνα ήταν συνδρομητική γεγονός που σημαίνει ότι περιελάμβανε πληθώρα ερωτημάτων, πολλών και διαφορετικών φορέων, οι οποίοι έθεσαν ερωτήματα του δικού τους ενδιαφέροντος ο καθένας και το (χαμηλότατο) κόστος διαμοιράστηκε σε όλους.

Είναι λυπηρό που το κυβερνών κόμμα, 1,5 χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, εξακολουθεί να λειτουργεί ως ανταγωνιστικό στη ΓΣΕΕ συνδικάτο και μάλιστα με τρόπο αντιδημοκρατικό.

Όπως άλλωστε αντιδημοκρατικό είναι να μας εγκαλούν για την επιλογή του μέσου δημοσιοποίησης της έρευνάς μας. Μην ανησυχούν...την επόμενη φορά θα τους ζητήσουμε την άδεια τους...

Σε κάθε περίπτωση μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι επιδεικνύονται αυτού του τύπου τα ανακλαστικά σε βάρος της Συνομοσπονδίας, ενώ ανάλογες δημοσκοπήσεις του παρελθόντος, που αφορούσαν προηγούμενες κυβερνήσεις, αξιοποιήθηκαν «δεόντως» από τον αντιπολιτευόμενο τότε ΣΥΡΙΖΑ...”

Η Κουμουνδούρου επέμεινε όμως στην κριτική της:

“Η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα να διοχετεύει κατά το δοκούν κομμάτια από δημοσκόπηση σε εφημερίδες της αρεσκείας της προκειμένου να δημιουργούνται εντυπώσεις.

Όπως προκύπτει από την απάντησή της, η ΓΣΕΕ, ως τριτοβάθμια συνδικαλιστική ένωση, πληρώνει δημοσκοπήσεις οι οποίες τα μόνα ερωτήματα που θέτουν αφορούν το πόση απαισιοδοξία επικρατεί και πόσο δυσαρεστημένος είναι ο κόσμος από την κυβέρνηση. Μόνο αυτά είναι άραγε τα θέματα που αφορούν τη ΓΣΕΕ;

Σε ό,τι αφορά τις... δημοκρατικές ευαισθησίες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, καλό θα ήταν να εξηγήσει στους εργαζόμενους της χώρας τους οποίους, με βάση το καταστατικό της, εκπροσωπεί, ποια εργατικά συμφέροντα εξυπηρετεί η διοχέτευση τμημάτων δημοσκόπησης σε συγκεκριμένη εφημερίδα και με ποια διαδικασία αποφασίστηκε αυτή η κίνηση”, ανέφερε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη δημοσκόπηση μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network