ΣΥΡΙΖΑ: Με διατάξεις που ισχύουν από το 1996 αποφυλακίστηκε ο βιαστής των Πετραλώνων

ΣΥΡΙΖΑ: Με διατάξεις που ισχύουν από το 1996 αποφυλακίστηκε ο βιαστής των Πετραλώνων
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος Eurokinissi

Αν ο Κ.Μητσοτάκης υιοθετεί τις συκοφαντίες του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ,  Ν.Ρωμανού για αποφυλάκιση με τον νόμο Παρασκευόπουλου ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τις συκοφαντίες του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ, Νίκου Ρωμανού, σχετικά με το ότι ο καταζητούμενος ως δράστης για τον βιασμό στα Πετράλωνα αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου ή να τον απόπέμψει. Το πολιτικό αυτό ζήτημα θέτει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σε ανακοίνωσή του επισημαίνοντας ότι η τακτική της συκοφάντησης ακολουθείται προκειμένου να καλυφθεί η διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης στην σύλληψη του δράστη.

Μάλιστα σημειώνει ότι ο καταζητούμενος «ούτε με τον νόμο Παρασκευόπουλου είχε αποφυλακιστεί, ούτε με τον νέο Ποινικό Κώδικα, αλλά με τις ευνοϊκότερες διατάξεις του παλιού Ποινικού Κώδικα για την έκτιση ποινών και την υφ’ όρων απόλυση».  Πιο συγκεκριμένα ο δράστης καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για βιασμό και φυλακίστηκε στις 17 Αυγούστου του 2015. Εν συνεχεία αποφυλακίστηκε στις 14 Αυγούστου του 2020 με το υπ’ αριθμ. 149/13-8-2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειδοικών Γρεβενών, «σύμφωνα με τα άρθρα 105-110 προϊσχύσαντος ΠΚ», αφού εξέτισε τέσσερα τέσσερα έτη, πέντε  μήνες και ένδεκα (1 ημέρες και του υπολογίστηκαν ευεργετικά 935 ημέρες.

Από το ιστορικό της αποφυλάκισης προκύπτει λοιπόν ότι δεν αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου αλλά Α με τις κοινές διατάξεις του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα για την υφ’ όρον απόλυση. Ο ρυθμίσεις με βάση τις οποίες αποφυλακίστηκε ισχύουν από το 1996 ενώ στην περίπτωση του δεν εφαρμόστηκε ο ποινικός κώδικας του 2019 αφού είναι αυστηρότερος.

Εντωμεταξύ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αναμένεται να στείλει σήμερα τα εξώδικα διαμαρτυρίας εναντίον της Ν.Δ για την προσπάθεια εμπλοκής με ψευδής ειδησεις του ονόματός του στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα