ΣΥΡΙΖΑ: Με την κατάθεση του προϋπολογισμού ξεκινούν τα προβλήματα για την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Με την κατάθεση του προϋπολογισμού ξεκινούν τα προβλήματα για την κυβέρνηση
Ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

“Δύο, ίσως και δυόμιση δισεκατομμύρια ευρώ το κενό” είναι η εκτίμηση της ηγεσίας της Κουμουνδούρου, που αναρωτιέται “με τι μέτρα η κυβέρνηση θα καλύψει το κενό”

Με την κατάθεση του προϋπολογισμού, αλλά και του μεσοπρόθεσμου, θα ξεκινήσουν τα προβλήματα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμά η κυβέρνηση.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι με την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο θα λείπουν από την κυβέρνηση δυο ίσως και δυόμιση, δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν είτε με κατάργηση κοινωνικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, είτε με νέα μέτρα, σε άλλους τομείς.

“Με την κατάθεση του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση θα ανοίξει τα χαρτιά της και θα φανεί το πραγματικό της πρόσωπο”, τονίζουν χαρακτηριστικά ανώτερα στελέχη της Κουμουνδούρου, εκτιμώντας πως “από το φθινόπωρο αρχίζει να τελειώνει και η περίοδος χάριτος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Τα ίδια στελέχη προειδοποιούν πως “δεν θα περάσει μείωση του αφορολόγητου”, ενώ θα αξιοποιήσουν και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στις πλούσιες περιοχές, που είναι όντως πολύ μεγαλύτερο σε αντιστοιχία από φτωχότερες συνοικίες, για να αναδείξουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευνοεί τις μεγάλες ιδιοκτησίες. “Να δούμε, επίσης, τι πλεονάσματα θα εγγράψει η κυβέρνηση στο μεσοπρόθεσμο” σημειώνουν επίσης με νόημα, αφήνοντας να εννοηθεί πως η οικονομική και κοινωνική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν προσφέρεται για συναίνεση, αλλά για σύγκρουση. Σύγκρουση που αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο και την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα