ΣΥΡΙΖΑ: “Μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση πληθωρισμού στην Ευρωζώνη”

ΣΥΡΙΖΑ: “Μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση πληθωρισμού στην Ευρωζώνη”
ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

"Η εκτίναξη της ακρίβειας και η αύξηση της φτώχειας ακυρώνουν το κυβερνητικό success story", σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Πυρά κατά της κυβέρνησης από την τομεάρχη Οικονομικών και του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την εκτόξευση του πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή.

Συγκεκριμένα σε κοινή τους δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφεραν πως “Μέσα σε δύο μόλις μέρες τα επίσημα στοιχεία ακυρώνουν ολοσχερώς το κυβερνητικό success story, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη δεινή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα μας.

Τα σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου για την Ελλάδα να έχει εκτοξευθεί στο 12,1%, σταθερά υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και έχοντας μάλιστα σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

Επιπλέον, μόλις χθες επιβεβαιώθηκε από την Eurostat ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 4 χώρες της ΕΕ όπου το ποσοστό πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας αυξήθηκε μεταξύ 2019 – 2021. Ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι τα ασθενέστερα νοικοκυριά ξοδεύουν το 80% του εισοδήματος σε ενοίκιο και τρόφιμα, ήδη από το 2021. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα.

Απέναντι στο τσουνάμι των ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα που οδηγεί σε απόγνωση εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση επιμένει στην επιδότηση της αισχροκέρδειας.

Η ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλα περιθώρια. Μόνη λύση μια προοδευτική κυβέρνηση που θα προστατεύσει την κοινωνία και θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα