ΣΥΡΙΖΑ: "Να αποπέμψει ο Πρωθυπουργός τον κ. Λούλη"-Τι συμβαίνει με το πτυχίο του

Ο Κωνσταντίνος Λούλης
Ο Κωνσταντίνος Λούλης EUROKINISSI

Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη καθώς σύμφωνα με καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο.

Την αποπομπή του γενικού γραμματέα Τουρισμού ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Μετά την κυνική παραδοχή του γενικού γραμματέα Τουρισμού ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, περιμένουμε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να μας εξηγήσει πόσο άριστες είναι οι επιλογές του στο "επιτελικό" κράτος. Αφού πρώτα, φυσικά, ζητήσει την παραίτησή του κ. Λούλη, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη από τότε που αποκαλύφθηκε ότι υμνούσε τη Χούντα των συνταγματαρχών".

ADVERTISING

Τι έχει συμβεί

O Κωνσταντίνος Λούλης, στο επίσημο βιογραφικό επικαλείται ότι είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Κυλινδρόμυλων. Oμως, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη αποκάλυψε ότι «η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen, η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης». Ζήτησε επίσης να προσκομίσει ο κ. Λούλης αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. 

Ο κ. Λούλης, μιλώντας στο Newspaper.gr, τόνισε: Εγώ δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι 3 σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη. Ότι έχω σπουδάσει, αυτό το κατέθεσα. Δε μου χρησίμευσε η αναγνώριση στην Ελλάδα, διότι δεν ήθελα να διοριστώ. Δεν ξέρω αν δεν αρκεί αυτό το πτυχίο. Ότι είναι τυπικά θα με ρωτήσουν. Από τη σχολή μου αυτή δεν είχαμε διψήφιο αριθμό αποφοίτων. Είναι μία ειδική σχολή που πρέπει κανείς να έχει λόγο να πάει εκεί. Πρέπει να είμαστε 8 σε όλη τη χώρα.»  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥΡΙΖΑ

24Media Network