ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Στήνουν προκαταρκτική για να καλύψουν το σκάνδαλο

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Στήνουν προκαταρκτική για να καλύψουν το σκάνδαλο
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου Eurokinissi

Η Κουμουνδούρου μιλά για "δεύτερο σκάνδαλο", αφήνει αιχμές για τη στάση της πλειοψηφίας για τη δικογραφία κατά του Ανδρέα Λοβέρδου που έχει έρθει στη Βουλή, ενώ κάνει λόγο για “αντιπερισπασμό” και "ψευδομήνυση" Σαμαρά-Βενιζέλου.

“Η ΝΔ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Novartis, μεθοδεύει και ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για αυτούς που το ανέδειξαν” διαμηνύει η Κουμουνδούρου, με αφορμή την πρόταση σύστασης Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που ετοιμάζεται να καταθέσει η ΝΔ.

Αρμόδια στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ερωτώνται γιατί, αναφερόμενα στην πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, μιλούν για αντιπερισπασμό, αναφέρουν χαρακτηριστικά, πώς η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρύψει τρία δεδομένα:

– Την ώρα που στη Βουλή έχει φθάσει δικογραφία για ποινική δίωξη κατά του κ. Λοβέρδου και εκκρεμεί αίτημα της Εισαγγελέως Διαφθοράς για άρση της ασυλίας του για το σκάνδαλο Novartis

– Την ώρα που στο πόρισμα αυτό για τον κ. Λοβέρδο περιγράφονται οι ευνοϊκές για τη Novartis υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του

– Την ώρα που συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα

Όπως μάλιστα τονίζουν η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να πείσει ότι η υπόθεση Novartiw είναι σκευωρία και όχι σκάνδαλο βασιζόμενη στις μηνύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου και στην κατάθεση Αγγελή, ενώ επισημαίνουν: «Αυτό είναι το δεύτερο σκάνδαλο της ΝΔ για τη Novartis. Το ένα είναι οι υπερτιμολογήσεις δισεκατομμυρίων και το δεύτερο είναι η προσπάθεια αντιπερισπασμού και συγκάλυψης. Θέλουν να αποπροσανατολίσουν από την πραγματική δικογραφία, της οποίας η διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, που η ΝΔ έχει το θράσος να μιλά για κατάρρευση της δήθεν σκευωρίας».

Σε ερώτηση γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει εκτός κάδρου τον Αλέξη Τσίπρα, τα ίδια στελέχη αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης με την απόφασή του ομολογεί δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια: Ό,τι παρακολούθησε και άκουσε ο ελληνικός λαός περί σκευωρίας ήταν μια σκηνοθεσία με ένα και μόνο σκοπό: Τον αποπροσανατολισμό από το πραγματικό σκάνδαλο. Και δεύτερον, ότι ο κ. Σαμαράς είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψευδομηνυτής.

«Αντιλαμβάνεστε τι κάνει ο κ. Μητσοτάκης;» τονίζουν χαρακτηριστικά και επισημαίνουν, δείχνοντας το κλίμα αντιπαράθεσης που θα ακολουθήσει: « Έχει έρθει στη Βουλή ποινική δίωξη για τον κ. Λοβέρδο για το σκάνδαλο Novartis, η Δικαιοσύνη συνεχίζει τη διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα και ο κ. Μητσοτάκης κάνει προανακριτική για δήθεν σκευωρία! Δεν είναι μόνο χυδαίος αντιπερισπασμός. Είναι και ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για να εκφοβίσει δικαστικούς λειτουργούς που συνεχίζουν την έρευνα».

Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν τη δυσαρέσκεια του Αντώνη Σαμαρά για την απόφαση Μητσοτάκη να αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα εκτός κάδρου και αναμένουν τις αντιδράσεις του, ενώ δεν θα ψηφίσουν την πρόταση της ΝΔ για Προκαταρκτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο πάντως φέρονται αποφασισμένοι να στηρίξουν, εκτός και εάν υπάρχουν στοιχεία που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Το θέμα, άλλωστε, αναμένεται να θιγεί και από στελέχη, που διαφωνούσαν με την τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση, κατά τη συνεδρίαση της ΚΠΕ την ερχόμενη Κυριακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα