ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να απαντήσει για τα “αδιευκρίνιστα ποσά” στους λογαριασμούς Γεωργιάδη – Αβραμόπουλου

default image

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό σχετικά με τα "αδιευκρίνιστα ποσά στους λογαριασμούς νυν και πρώην υπουργών του" ζητά η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητά απαντήσεις από τον πρωθυπουργό σχετικά με “αδιευκρίνιστα ποσά” στους λογαριασμούς των Α. Γεωργιάδη και Δ. Αβραμόπουλου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τίθενται ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το αν ο ίδιος “θεωρεί φυσιολογικό και νόμιμο να βρίσκονται στους λογαριασμούς του νυν υπουργού του και πρώην υπουργού «αδιευκρίνιστα ποσά»” και αν πιστεύει πως χρειάζονται διευκρινίσεις “για τα αδιευκρίνιστα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

“Τις αποφάσεις του εισαγγελέα για την αρχειοθέτηση των υποθέσεων των κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, ας τις κρίνουν οι πολίτες και οι συνάδελφοί τους δικαστές.

Στα πορίσματα ωστόσο, που είδαν το φως της δημοσιότητας, πέραν της αρχειοθέτησης προκύπτουν ερωτηματικά που δεν μπορεί να μένουν αναπάντητα.

Ο κ. Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός και Αρχηγός της ΝΔ οφείλει να δώσει μια απάντηση: Ο ίδιος θεωρεί πως είναι όλα καλώς καμωμένα;

Θεωρεί δηλαδή ότι είναι φυσιολογικό και νόμιμο να βρίσκονται στους λογαριασμούς του ενός νυν υπουργού του και αντιπρόεδρου του Κόμματος, 350.000 ευρώ και στου άλλου, πρώην υπουργού και κεντρικού στελέχους του, 1.000.000 ευρώ «αδιευκρίνιστα ποσά»; Θεωρεί ότι κανείς δεν οφείλει διευκρινίσεις για τα αδιευκρίνιστα;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντησή του”.

Αβραμόπουλος: “ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας υπερασπιστές των κατηγορουμένων Τουλουπάκη-Βαξεβάνη”

Με δήλωσή του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απάντησε στην ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι “ο ΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του αποδεικνύουν ότι επιχειρούν να καθοδηγήσουν, να ελέγξουν, και να υπαγορεύσουν στην Δικαιοσύνη τις επιδιώξεις τους εναντίων των πολιτικών τους αντιπάλων και δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι η εποχή αυτή έχει λήξει οριστικά με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Είναι όμως άξιο επισήμανσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Πρόεδρος του αναγορεύονται ως υπερασπιστές των κατηγορουμένων Τουλουπάκη-Βαξεβάνη και λοιπών, την στιγμή που αυτοί καλούνται να απολογηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για την διάπραξη βαρύτατων κακουργηματικών πράξεων. Φοβούνται άραγε κι άλλες αποκαλύψεις;”.

Ο ίδιος προσθέτει ότι “όσο με αφορά από την αρχή σεβάστηκα, σέβομαι κι εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη η οποία για περισσότερο από 8 χρόνια έλεγξε εξονυχιστικά όλες τις συγκεκριμένες υποθέσεις που είχαν να κάνουν με τις συκοφαντίες ανώνυμων κουκουλοφόρων και τις έθεσε 2 φορές ομόφωνα στο αρχείο και συνεπώς δεν πρόκειται να ανοίξω κανέναν διάλογο με εκείνους που κατηγορούνται από την Δικαιοσύνη για σύσταση συμμορίας. Τον λόγο για αυτούς έχει πλέον η Δικαιοσύνη και μόνο. Τίθεται όμως το ερώτημα, τι ζητά ο κ. Τσίπρας από τον κ. Πρωθυπουργό; να παρέμβει στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη και να υπαγορεύσει τις αποφάσεις της όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα