ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης ξεχνά ποιος αθώωσε τις τράπεζες για το δανεισμό των κομμάτων

Meeting between the new elected president of New Democracy Kyriakos Mitsotakis, and Antonis Samaras , in Athens, on January 12th, 2016 /            .  12  2016.
Meeting between the new elected president of New Democracy Kyriakos Mitsotakis, and Antonis Samaras , in Athens, on January 12th, 2016 / . 12 2016. NIKOS LIBERTAS/SOOC

Στις διακηρύξεις του προέδρου της ΝΔ για τα οικονομικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά η Κουμουνδούρου, βάζοντας στο κάδρο και το Μαυρίκο

Προκλητικές για το κοινό περί δικαίου αίσθημα χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις διακηρύξεις περί διαφάνειας που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του οικονομικού σχεδιασμού του κόμματος του.

“Φαίνεται πως ο επικεφαλής της ΝΔ, ο οποίος έθεσε ως πρόβλημα το δανεισμό των κομμάτων από τις τράπεζες, ”ξέχασε” πολύ γρήγορα πως τον Απρίλιο του 2013, με τροπολογία τριών βουλευτών της ΝΔ, απαλλάχθηκαν, και μάλιστα αναδρομικά, οι διοικήσεις των τραπεζών που χορήγησαν αφειδώς δάνεια ύψους άνω των 200 εκ. ευρώ στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από κάθε ποινική ευθύνη!”, σχολιάζει σε ανακοίνωση η Κουμουνδούρου, θέλοντας να φέρει τον πρόεδρο της ΝΔ απολογούμενο και για τον Αντώνη Σαμαρά.

“Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατεθεί από τρεις βουλευτές της ΝΔ κατ' εντολή της ηγεσίας της, ως προσθήκη σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, και είχε υπερψηφιστεί και από το ΠΑΣΟΚ. Αποτελεί μνημείο φωτογραφικής ρύθμισης αλλά και προσβολή του κοινοβουλευτισμού, καθώς είχε απαγορευτεί η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Κι επειδή η μνήμη του Κ. Μητσοτάκη είναι... ασθενική, υπενθυμίζουμε πως η συγκεκριμένη μεθόδευση έγινε σε μια περίοδο που ολοκληρωνόταν εισαγγελική έρευνα σχετικά με τους όρους της χρηματοδότησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η Κουμουνδούρου καλεί συνεπώς τον κ.Μητσοτάκη να δώσει σαφείς και πλήρεις εξηγήσεις, αντί να προβαίνει σε μεγαλοστομίες περί διαφάνειας κενές περιεχομένου. “Επιπλέον, ο επικεφαλής της ΝΔ, αφού κόπτεται τόσο έντονα για τους Έλληνες φορολογούμενους, όπως υποστήριξε κατά την ομιλία του, οφείλει να εξηγήσει σε αυτούς για ποιο λόγο το κόμμα του είχε δοσοληψίες με τον κατηγορούμενο για εκβιασμό Τάκη Μαυρίκο”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει επίσης ότι το επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικής χρηματοδότησης που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα γραφής της νεοφιλελεύθερης λογικής που τον διέπει. “Πρόκειται για τη γνωστή λογική που θέλει τα κόμματα, τους βασικούς θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος, να είναι πλήρως προσδεδεμένα στα μεγάλα συμφέροντα και την οποία η ΝΔ έχει υπηρετήσει πλήρως”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μνημόνιο στη ΝΔ από Μητσοτάκη

SHARE:

24Media Network