Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό – Κατακόρυφη η αύξηση των ροών στα νησιά του Β.Αιγαίου

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό – Κατακόρυφη η αύξηση των ροών στα νησιά του Β.Αιγαίου

Μόνο σε λίγες μέρες οι αφίξεις στα νησιά έφτασαν τα 2.300 άτομα. Στη Μόρια πλέον διαμένουν 12.000 άτομα με τις υποδομές να αντέχουν μόνο 3.000 άτομα.

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιείται το Σάββατο στο Μαξίμου με τους συναρμόδιους υπουργούς για το μεταναστευτικό.

Πρόκειται για ήδη προγραμματισμένη και εσωτερική-ενημερωτική σύσκεψη που δεν έχει έκτακτο χαρακτήρα και αναμένεται να επικεντρωθεί στο μεγάλο αυτό ζήτημα προς ενημέρωση του Πρωθυπουργού, όπου θα λείψει μία εβδομάδα λόγω των επαφών που θα έχει στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των οποίων και με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Οι απειλές Ερντογάν

Ο Ερντογάν φαίνεται πως κάνει πράξει τις απειλές του τον τελευταίο μήνα καθώς οι μεταναστευτικές ροές προς την χώρα μας από στεριά και θάλασσα έχουν κυριολεκτικά εκτοξευθεί, απειλώντας να ζήσουμε ημέρες 2015.

Ειδικά την τελευταία εβδομάδα οι εισροές αυτές διαρκώς αυξάνονται ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως μόλις τα τελευταία πέντε 24ωρα, έχουν εισέλθει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου 2.300 παράτυποι μετανάστες.

Τα στοιχεία

Πιο αναλυτικά, την Δευτέρα εισήλθαν 236, την Τρίτη 582, την Τετάρτη 495, την Πέμπτη 440 και σήμερα Παρασκευή, έως αυτή την ώρα, 547.

Αυτή η κατάσταση από μόνη της δείχνει μία διαρκώς αυξανόμενη τάση, όταν την ίδια στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Μόριας της Λέσβου βρίσκονται πλέον 12.000 άνθρωποι, όταν η αρχική πρόβλεψη ήταν για φιλοξενία μόλις 3.000 ανθρώπων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες διαβίωσης των ίδιων αλλά και για τις Αρχές του νησιού.

Αυτή η εικόνα έχει διαμορφωθεί μάλιστα έτσι, παρότι στα πλαίσια εφαρμογής των αποφάσεων της συνεδρίασης του ΚΥ.Σ.Ε.Α., που έγινε το Σάββατο 31 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα η μεταφορά περισσότερων από 1.400 προσφύγων και μεταναστών από το κέντρο υποδοχής της Μόριας σε δομές φιλοξενίας της Β. Ελλάδας, που αποτελούσαν και το πρώτο μεγάλο κύμα εισροών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα