Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό Τσίπρα για τα προαπαιτούμενα

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό Τσίπρα για τα προαπαιτούμενα
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Τους αρμόδιους υπουργούς συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, με στόχο την ομαλή ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις 22 Ιανουαρίου

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αντικείμενο τα προαπαιτούμενα εν όψει και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα, αλλά κυρίως με στόχο την ομαλή ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις 22 Ιανουαρίου.

Στη σύσκεψη μετέχουν Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Σταθάκης, Αχτσιόγλου, Κοντονής, Λιάκος. Ξανθός, Πολάκης, Φωτίου, Γεροβασίλη, Σπίρτζης, Τζανακόπουλος και ο γενικός γραμματέας συντονισμού Δ.Παπαγιαννάκος.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί βλέπουν ένα ένα τα προαπαιτούμενα και τις εκκρεμότητες πέραν αυτών που έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο, ώστε στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου να κλείσουν όλα. Ενδεχομένως ορισμένες εκκρεμότητες να έρθουν ως τροπολογίες στο νομοσχέδιο, καθώς σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι σαφής, να τηρηθεί δηλαδή το χρονοδιάγραμμα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στον απόηχο των χθεσινών αντιδράσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις διατάξεις για τα επιδόματα και τις απεργίες, με αφορμή τις οποίες άλλωστε πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη στη Βουλή, κατά την οποία η κ.Φωτίου υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα δει ξανά το θέμα των επιδομάτων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους μέσα στη χρονιά, γεγονός που φαίνεται πως καθησύχασε τους βουλευτές. Ωστόσο κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη εδώ και δύο εβδομάδες, σημειώνοντας ότι εξάλλου οι βουλευτές γνωρίζουν πως στην πραγματικότητα με τις επερχόμενες ρυθμίσεις επέρχεται αύξηση στο κονδύλι για τα οικογενειακά επιδόματα και ότι όπως είπε η κ.Φωτίου χθες στη Βουλή, οι 50.000 από τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα λάβουν αυξημένο επίδομα και οι υπόλοιποι που έχουν υψηλότερο εισόδημα θα υποστούν μειώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα