Συστάσεις στο Μοσκοβισί έκανε ο Μητσοτάκης

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΕΠίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί, την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΕΠίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί, την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του συνέστησε ο πρόεδρος της ΝΔ στον Ευρωπαίο επίτροπο, προκαλώντας την αντίδραση του Μαξίμου. Ο Μεϊμαράκης αντίθετα σχολίασε ότι ο Μοσκοβισί αναγνώρισε την εθνική στάση της ΝΔ το 2015 Για μνημόνιο διαρκείας έκανε λόγο και η Γεννηματά

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως η ΝΔ επιμένουν στην ύπαρξη 4ου μνημονίου, απαντώντας στον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος μίλησε για το τέλος των μνημονίων, την επιστροφή στην κανονικότητα και τη δυνατότητα μη περικοπής των συντάξεων.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη .

Κατά τη  διάρκεια της συνάντησης με τον κ.Μοσκοβισί, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος, καθώς σε καμία άλλη χώρα που αντιμετώπισε μνημονιακά προγράμματα, δεν υπήρχαν μελλοντικές δεσμεύσεις, επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία.

«Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει», ανέφερε, «είναι ότι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το 2015» και ότι «η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο».

Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς όπως είπε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια  Διοίκηση.

Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, "σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες. Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα."

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΕΠίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί, την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΕΠίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί, την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Το Μαξίμου σχολίασε αιχμηρά αυτή την αναφορά του προέδρου της ΝΔ: "Μετά τον κ. Χατζηδάκη, ήρθε η σειρά του κ Μητσοτάκη να κάνει παρατήρηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο, κ. Μοσκοβισί που μίλησε για τη θετική οικονομική πορεία της χώρας και το τέλος των μνημονίων.

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη εκεί στη ΝΔ."

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος πάντως από τον κ.Μητσοτάκη, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ανάρτηση στο προσωπικό του twitter αναφέρεται στην τοποθέτηση του Πιερ Μοσκοβισί, κατά την ομιλία του το πρωί στη Βουλή, στην οποία ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ χαιρέτησε τη στάση που κράτησε η ΝΔ το καλοκαίρι του 2015, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στη Ευρωζώνη.

Ο κ. Μεϊμαράκης στην ανάρτηση του γράφει χαρακτηριστικά:

Αναγνώριση από τον Πιερ Μοσκοβισί της εθνικής μας στάσης το 2015: «είναι ένα συλλογικό προϊόν εργασίας ... είναι ο κ. Μεϊμαράκης παρών, και αν το δικό σας κόμμα δεν ήταν εκεί το καλοκαίρι του 2015 για να ψηφίσει, για να στηρίξει, δεν θα ήμασταν σήμερα στο καλό σημείο».

Γεννηματά: Ο Μοσκοβισί φεύγει, εμείς μένουμε με τη θηλιά στο λαιμό

"O κ. Μοσκοβισί φεύγει εμείς όμως μένουμε με τη θηλιά στο λαιμό, με μνημόνιο διαρκείας" δήλωσε μετά τη συνάντηση της με τον Ευρωπαίο Επίτροπο η κ.Γεννηματά.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε ότι εξήγησε στον κ. Μοσκοβισί ότι "με αυτή την αναιμική ελάφρυνσή του χρέους και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ναρκοθετείται η αναπτυξιακή προοπτική και φτωχοποιούνται ακόμα περισσότερο οι Έλληνες" και ζήτησε τη "μη περικοπή των συντάξεων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση." Κάλεσε επίσης την Κομισιόν να ξεκαθαρίσει τη θέση της άμεσα ώστε να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να παίζει  πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των συνταξιούχων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ//  ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ// ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

O κ.Θεοδωράκης και ο κ.Μοσκοβισί συζήτησαν για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, για τα μεγάλα πλεονάσματα που πρέπει να διασφαλίζει η χώρα μέχρι το 2060, αλλά και για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μετά τον Σεπτέμβριο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης του εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα υψηλά πλεονάσματα και την ανησυχία του, πως αυτά σημαίνουν λιγότερα χρήματα για ανάπτυξη.

Αφού άκουσε τις παρατηρήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, ο Επίτροπος του είπε πως τα επόμενα χρόνια, χάρη στις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει οι Έλληνες, τα πλεονάσματα είναι εξασφαλισμένα.

Το 2060 δεν είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τους Έλληνες, καθότι πολλά πράγματα μπορεί να έχουν ανατραπεί θετικά για την ελληνική οικονομία, τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018.
(EUROKINISSI/ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κομισιόν, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΝΔ δυσφορεί για το "τέλος τα μνημόνια" του Μοσκοβισί, η κυβέρνηση απαντά πως είναι αλήθεια

Μοσκοβισί: Τέλος τα Μνημόνια, δεν ξανάρχεται η τρόικα εδώ

Έντονη δυσφορία Χατζηδάκη από τις δηλώσεις Μοσκοβισί

Τζανακόπουλος: Ο Χατζηδάκης θύμωσε με την αλήθεια

SHARE:

24Media Network