Αυτοί που τα κατάφεραν

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ 75η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣ// ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΟΙ.(EUROKINISSI-ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ 75η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣ// ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΟΙ.(EUROKINISSI-ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ) EUROKINISSI

Σε περιπτώσεις Ελλήνων, που προσπάθησαν επιστρατεύοντας την καινοτομία, τις νέες ιδέες και τη δημιουργικότητα, να πετύχουν, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός

Παραδείγματα επιχειρηματικότητας ικανά να αποδείξουν ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στο παγκόσμιο στερέωμα και να επιβιώσει, εάν εκμεταλευθεί τις ιδέες, τη δημιουργικότητα και το γόνιμο πνεύμα, ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ο Γ.Παπανδρέου ανέφερε περιπτώσεις όπως ο Δημήτρης Γλέζος, που με έδρα την Πάτρα έφτιαξε την εταιρεία Indifex, δημιουργώντας μία on-line πλατφόρμα πάνω στην οποία συνεργάζονται χιλιάδες μεταφραστές από όλο τον κόσμο για να μεταγλωττίζουν προγράμματα υπολογιστών.

ADVERTISING

*Μια ομάδα νέων που ξεκίνησαν, με μόνο όπλο την όρεξή τους και το internet, μία μηνιαία συνάντηση που ονόμασαν OpenCoffee.Μέσα από αυτή την δράση προέκυψε και η δημιουργία ενός κεφαλαίου συμμετοχών σε νέες, καινοτόμες επιχειρήσεις και μάλιστα κάποιες από αυτές είναι από το εξωτερικό.

*Την ομάδα των νέων φοιτητών, που δημιούργησε μια εφαρμογή-ένα παιχνίδι, το iSteam, που κατέβασαν 3 εκατομμύρια χρήστες του iPhone σε όλο τον κόσμο. 

*Την εταιρία βιο-πληροφορικής Biovista, που δημιούργησε  πάνω σε νέα τεχνολογικά προϊόντα μία από τις πλέον επιτυχημένες στο κόσμο ιατρικές εφαρμογές για κινητό τηλέφωνο.

*Την προσπάθεια που κάνουν παραγωγοί και τοπικοί φορείς στην Κρήτη, που προβάλουν και προωθούν την Κρητική διατροφή και τα προϊόντα τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

*Τον Συνεταιρισμός της Κριτσάς στην Κρήτη που έχει πάρει πρώτο παγκόσμιο βραβείο για το ελαιόλαδο που παράγει .

*Την επιχείρηση Κορρέ και την Apivita. 

*Την εταιρία Cocomat και τα νέα σχέδια της εταιρίας Βαράγκη.

*Επίσης αναφέριθηκε στους ελληνμικούς δρόμους του κρασιού τους Έλληνες διαφημιστές  καλλιτέχνες, σχεδιαστές και αρχιτέκτονες που διακρίθηκαν στη Biennale.

Και τέλος, στα τέσσερα Ελληνόπουλα για τα οποία ακόμη μιλάει όλο το φεστιβάλ της Βενετίας από τα αριστουργήματα που παρουσίασαν προχθές.

SHARE:

24Media Network