Τα στοιχεία για τις αποφυλακίσεις με πιστοποιητικά αναπηρίας, με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου ζητά το Ποτάμι

Τα στοιχεία για τις αποφυλακίσεις με πιστοποιητικά αναπηρίας, με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου ζητά το Ποτάμι
Ο Σταύρος Θεοδωράκης Eurokinissi

Ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας κατέθεσε ο Θεοδωράκης και οι βουλευτές του Ποταμιού, με αφορμή την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου

Την κατάθεση στη Βουλή όλων των στοιχείων για τον αριθμό των κρατουμένων που έχουν αποφυλακιστεί από το 2015 έως σήμερα με πιστοποιητικά αναπηρίας και με βάση τον «νόμο Παρασκευόπουλου», ζητά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και η Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Με ερώτησή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας και με αφορμή την υπόθεση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, το Ποτάμι ζητά να απαντήσει η κυβέρνηση, αν στους αποφυλακισθέντες βρίσκονται και βαρυποινίτες του οργανωμένου εγκλήματος. Παράλληλα, σημειώνει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 700 αποφυλακίσεις με πιστοποιητικά αναπηρίας».

 «Η “υπόθεση Φλώρου” δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι συνέπεια ενός κακού νόμου. Φαίνεται μετά τη “βιομηχανία” πλαστών πιστοποιητικών που χρησιμοποιήθηκαν για τη χορήγηση επιδομάτων αναπηρίας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τους “τυφλούς” της Ζακύνθου, αναδύεται στον χώρο της Δικαιοσύνης μια νέα βιομηχανία χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών για αποφυλακίσεις που προσβάλλει τη Δικαιοσύνη, την κοινή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα» καταλήγει το Ποτάμι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα