Τα συγχαρητήρια του Αλέξη Τσίπρα στη Μέρκελ

Τα συγχαρητήρια του Αλέξη Τσίπρα στη Μέρκελ
Greek Prime Minister Alexis Tsipras, right, speaks with German Chancellor Angela Merkel during a round table meeting at an EU summit in Brussels on Friday, March 10, 2017. EU leaders are debating the future of their bloc as Britain eyes the exit door and far-right parties look to get strong results in upcoming elections. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP / Geert Vanden Wijngaert

'Η αλληλέγγυα και δημοκρατική Ευρώπη είναι σήμερα πιο σημαντική και αναγκαία από πότε' αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμα που απέστειλε ο πρωθυπουργός στην Άνγκελα Μέρκελ για τη νίκη της στις γερμανικές εκλογές

“Συγχαρητήρια στην Άγγελα Μέρκελ για την νίκη της στις γερμανικές εκλογές. Η αλληλέγγυα και δημοκρατική Ευρώπη είναι σήμερα πιο σημαντική και αναγκαία από πότε. Όσοι πιστεύουμε σε αυτήν οφείλουμε, παρά τις διαφορές, να εργαστούμε μαζί για την εμβάθυνση και διεύρυνση των ευρωπαϊκών αξιών, αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών”

Σημειώνεται ότι το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία σημαδεύτηκε από ιστορικά χαμηλές επιδόσεις τόσο για τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), όσο και για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), καθώς και από τη θριαμβευτική είσοδο του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Η επόμενη μέρα προδιαγράφεται δύσκολη, ενώ ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα απαιτήσει διαπραγματεύσεις πολλών εβδομάδων.

(Φωτό: AP / Geert Vanden Wijngaert)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα