Ταραντίλης: Κόσμος έξω από τα καταστήματα υπάρχει επειδή τηρούνται τα μέτρα μέσα

Ταραντίλης: Κόσμος έξω από τα καταστήματα υπάρχει επειδή τηρούνται τα μέτρα μέσα
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι τηρούνται τα μέτρα μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και έδειξε προς τη συνέχιση των SMS. Θολό σημείο τα “ψώνια με χρονόμετρο”

Ικανοποιημένη από την τήρηση των μέτρων στην αγορά μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου δηλώνει η κυβέρνηση, δείχνοντας την πρόθεση να μην επιστρέψει σε πιο αυστηρό lockdown, αλλά να συνεχιστεί η εφαρμογή των ισχύοντων μέτρων με την αποστολή SMS στο 13033, την τήρηση αποστάσεων και τη χρήση μάσκας.

“Η κατάσταση στους εμπορικούς δρόμους ήταν καλή, γιατί τηρήθηκαν καταρχάς τα μέτρα εντός των καταστημάτων. Υπήρχαν ουρές σε εξωτερικούς χώρους, επειδή ακριβώς τηρήθηκαν τα μέτρα στους εσωτερικούς χώρους. Στις ουρές ο κόσμος τηρούσε τα μέτρα, ,φορούσε μάσκες και είδαμε ότι ο κόσμος είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος ότι πρέπει να τηρεί τα μέτρα για να συνεχίσουμε με τον τρόπο που έχουμε θέσει και να μην επιστρέψουμε σε μία πρότερη κατάσταση”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Σε ερώτηση για τη λήψη νέων μέτρων λόγω συνωστισμού, επανέλαβε ότι υπήρχε κόσμος στους εξωτερικούς χώρους επειδή τηρούνται τα μέτρα στο εσωτερικό των καταστημάτων, δηλώνοντας ότι θα συνεχιστεί η εφαρμογή των ισχυόντων μέτρων για μάσκες, αποστάσεις και SMS.

Ερωτηθείς πάντως για τα ψώνια με… χρονόμετροπου άφησε ανοιχτό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε άγνοια και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί.

Ο κ. Ταραντίλης παρέπεμψε δε στις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών ανά βδομάδα, όσον αφορά στην άρση απαγόρευσης κυνηγιού και ψαρέματος, καθώς και στο ερώτημα εάν θα καθυστερήσει το άνοιγμα γυμνασίων- λυκείων λόγω της μετάλλαξης του κορονοϊού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version