Τασούλας: Δέσμευση για επίλυση του χωροταξικού στην ολομέλεια μετά την επιστολή ΣΥΡΙΖΑ

Τασούλας: Δέσμευση για επίλυση του χωροταξικού στην ολομέλεια μετά την επιστολή ΣΥΡΙΖΑ
Μέρος από τα αριστερά έδρανα της Βουλής των Ελλήνων Eurokinissi

Για επίλυση του θέματος της χωροταξίας που δημιουργήθηκε σχετικά με τη θέση των "Σπαρτιατών" στα έδρανα του κοινοβουλίου δεσμεύτηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας μετά από επικοινωνία με Γεροβασίλη και Φάμελλο.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της χωροταξίας των κομμάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας και συγκεκριμένα τη θέση του κόμματος “Σπαρτιάτες” στα αριστερά της Βουλής, διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν και μέσω επιστολής στον Κώστα Τασούλα από τον νέο πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, ο Κωνσταντίνος Τασούλας δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια για να λυθεί το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, “μετά από επικοινωνία που είχε χθες βράδυ και σήμερα το πρωί με την Όλγα Γεροβασίλη και τον νέο πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια, για να λυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί”.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε χθες προς τον προέδρο της Βουλής, ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε “αδιανόητη” την επιλογή των αντιπροσώπων των Σπαρτιατών να… βολευτούν στα αριστερά έδρανα της Βουλής, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του κόμματος και ζητώντας από τον κ. Τασούλα “την άμεση αποκατάσταση διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας”.

Ολόκληρη η επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ορκωμοσία των βουλευτών οφείλω να σας καταθέσω την έντονη διαμαρτυρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αρχική επιλογή των θέσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα.

Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή σας να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των ανωτέρω διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την επίλυση των ανωτέρω, καθώς γνωρίζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διαχρονικά συμβάλλει και στηρίζει την λειτουργία της Βουλής και προασπίζεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως βάση της εμπιστοσύνης και του σεβασμού και της κοινωνίας προς αυτές.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας άμεσα για τις ενέργειες σας και τις αποφάσεις σας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα