Τασούλας: Μια ντουντούκα για την κυρία Κωνσταντοπούλου

Διαβάζεται σε 3'
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ΙΝΤΙΜΕ @Γιώργος Ζάχος

Με ειρωνικό τρόπο απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής στη Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν εκείνη παρενέβη κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του πρωθυπουργού.

Με ειρωνικό τρόπο απάντησε στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, όταν εκείνη διέκοψε την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τοποθέτησή του επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βουλής, απεθυνόμενος προς την κ. Κωνσταντοπούλου είπε χαρακτηριστικά: “Δεν ακούγεστε, μια ντουντούκα για την κ. Κωνσταντοπούλου”. “Ησυχία, ακούμε με ενδιαφέρον τώρα για να δοθούν απαντήσεις”, πρόσθεσε. Ενώ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας προσπαθούσε να διακόψει και πάλι τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τασούλας ακούστηκε να λέει “δεν παλεύεται αυτό”.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε όσα ισχυρίστηκε νωρίτερα η κ. Κωνσταντοπούλου είπε: “Φτάσατε στο σημείο να επικαλεστείτε τον οδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αφήνοντας υπονοούμενα. Δεν ντρέπεστε να εργαλειοποιείτε τον θάνατο ενός ανθρώπου;”, με την ίδια να μη σταματάει να παρεμβαίνει όσο εκείνος μιλούσε.

Νωρίτερα η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ήξερε την κατάσταση στους σιδηροδρόμους από τα 200 εξώδικα των μηχανοδηγών και των εργαζόμενων, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάθεσή του κ. Γεννιδούνια που, όπως είπε αποτυπώνει την κατάσταση αυτή, και γι’ αυτό δεν κλήθηκε στην εξεταστική επιτροπή. Χαρακτήρισε δε τον κ. Μητσοτάκη ως “μεγάλο απόντα” καθώς δεν ήταν στην αίθουσα όσο εκείνη εκφωνούσε την ομιλία της επί της μομφής.

Σε προηγούμενη ομιλία της, που προκάλεσε αντιδράσεις και έφερε την απάντηση Μητσοτάκη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως ο “οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στο δυστύχημα των Τεμπών, ήταν «προσωπικός γνωστός του Πρωθυπουργού και εθελοντής στο γραφείο του”, ενώ έκανε λόγο για κυβερνητικές ενέργειες συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, από τις πρώτες ώρες.

“Ποια εξήγηση δίδεται για το γεγονός ότι ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν προσωπικός γνωστός του Πρωθυπουργού και εθελοντής στο γραφείο του, όπως έχετε εσείς οι ίδιοι δώσει στη δημοσιότητα… Ο κ. Μητσοτάκης τότε έλεγε, “δεν θα είναι η Ελλάδα η χώρα του μπλάνκο”. Και είναι, όχι απλώς η χώρα του μπλάνκο, είναι η χώρα του μπαζώματος, για το οποίο δεν μας είπατε ποιος ενέκρινε τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εγκρίθηκαν για το μπάζωμα… Οι μονταζιέρες, τα διοχετευμένα βίντεο και ηχητικά και η προσπάθεια ελέγχου της κοινής γνώμης είναι γνωστή σε εσάς και στις κυβερνήσεις σας πρακτική”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Προηγήθηκε κόντρα και την Τετάρτη

Θυμίζουμε ότι και την Τετάρτη προηγήθηκε άλλο περιστατικό έντασης ανάμεσα στη Ζ. Κωνσταντοπούλου και τον πρόεδρο της Ολομέλειας Θανάση Μπούρα, με τον δεύτερο να αναφέρεται προς εκείνη λέγοντας “μας έχετε σπάσει τα νεύρα”. Όταν ξαναπήρε τον λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τού απάντησε: “Λέτε σε πολιτικό αρχηγό μας ‘έχετε σπάσει τα νεύρα; Ξέρετε γιατί σας έχουμε σπάσει τα νεύρα; Γιατί αντιλαμβάνεστε βαριά την πολιτική ευθύνη και αντιλαμβάνεστε ότι την αντιλαμβάνεται και ο κόσμος.

Ακολούθησε επίθεση από τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος απευθυνόμενος είπε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Είστε η επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας”, ενώ σχολίασε με ειρωνικό ύφος: “Κάνουν ασκήσεις αντοχής οι συνάδελφοί μου για να αντέξουν τέτοια χυδαιότητα”.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. “Εγώ ήμουν πάντα στο φως, ούτε τσεκούρια κουβαλούσα ούτε φλέρταρα με αντιδημοκρατικά καθεστώτα όπως εσείς”. Και πρόσθεσε: “Δεν περπάτησα στη ζωή μου στις πλάτες κανενός ούτε με τις τσέπες κανενός. Λάθος άνθρωπο επιλέξατε για να πείτε αυτά που είπατε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα