Τασούλας: “Δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία η Ελ. Ζαρούλια”

Τασούλας: “Δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία η Ελ. Ζαρούλια”
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Eurokinissi

"Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής" σημειώνει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων της Ελένης Ζαρούλια ανακοίνωσε με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Ο ίδιος προανήγγελλε τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής που δίνει την δυνατότητα σε πρώην Προέδρους Κοινοβουλευτικών Κομμάτων να διορίζουν έναν μετακλητό στην Βουλή με σύμβαση αορίστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες με τον κ.Τασούλα επικοινώνησε μετα την επιστροφή του από Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προφανώς ζητώντας να διασφαλιστεί ότι ο διορισμός Ζαρούλια δεν θα προχωρήσει και ότι θα λυθεί το γενικότερο ζήτημα με τον κανονισμό της Βουλής.

Στην δήλωσή του ο κ. Τασούλας αναφέρει τα εξής:

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Θυμίζουμε πως με παρέμβαση Μαξίμου ακυρώνεται η σχετική απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις λόγω και της συγκυρίας, μία εβδομάδα πριν την απόφαση για τη δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα