Τατσόπουλος για Βορίδη: Ένα αυτοσχέδιο τσεκουράκι έκανε και τον σέρνουν

Τατσόπουλος για Βορίδη: Ένα αυτοσχέδιο τσεκουράκι έκανε και τον σέρνουν
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ #ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ--ΕΛΥΤΗΣ-ΤΣΙΡΚΑΣ_ΓΚΑΤΣΟΣ--100 ΧΟΝΙΑ ΜΕΤΑ# ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ---ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI Eurokinissi

Οι δηλώσεις Τατσόπουλου για τη "μισή Αθήνα" που ήταν "μια μ...κία", η κάλυψη στο τσεκούρι, ένα ψέμα του Μάκη Βορίδη από το όχι και τόσο μακρινό 2010 και η κυβίστηση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (Vid)

Είπα ψέματα για τη συνεύρεση μου με την Αθήνα και οφείλω να το ομολογήσω στον ελληνικό λαό, δήλωσε ο συγγραφέας και πολιτευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στην μεσημεριανή εκπομπή του ALPHA.

Μάλιστα, “κάλυψε” με τις δηλώσεις του τον Μάκη Βορίδη για το περιβόητο περιστατικό κατά το οποίο απεικονιζόταν με το τσεκούρι.

“Ο άλλος ένα αυτοσχέδιο τσεκουράκι έφτιαξε πριν από 30 χρόνια και τον σέρνουν για το τσεκούρι. Τον άλλο η γυναίκα του σε μια στιγμή χαλάρωσης τον είπε “Μπουμπούκο” και τον σέρνουν για το Μπουμπούκο. Κι εγώ είπα μια μ…κια για τη μισή Αθήνα. Μας βολεύει να έχουμε μισή ατάκα για να του τη σέρνουμε μια ζωή”., είπε μεταξύ άλλων.

12 Μαΐου 1985: Η ιστορία μιας φωτογραφίας, που ο κ. Τατσόπουλος “αγνοεί”

Το περιβόητο καρέ του κ. Βορίδη με το τσεκούρι είχε φέρει στη δημοσιότητα ο “Ιός” της Ελευθεροτυπίας.

“Τότε ήμουν γραμματέας της ΕΠΕΝ. Η φωτογραφία είναι κάτω από τα γραφεία μας στην Ακαδημίας. Εχουμε δεχθεί επίθεση αναρχικών, οι οποίοι διαδήλωναν για τον φόνο του Καλτεζά. Τα γραφεία μας έχουν πυρποληθεί και στη γωνία έναν δικό μας τον έχουν τσακίσει στο ξύλο. Εμείς, φοβισμένοι μετά την επίθεση, πηγαίνουμε να τον μαζέψουμε, οπλοφορώντας. Δέχομαι ότι το τσεκούρι είναι όπλο. Οτι το φέρω εκείνη τη στιγμή είναι άδικη πράξη. Πρόθεσή μου όμως ήταν η άμυνα. Αυτό ήταν. Εγώ τώρα τι θέλετε να κάνω; Εσείς, βλέπετε, κρίνετε τη φωτογραφία έξω από τις συνθήκες εποχής” είχε δηλώσει ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης στον Στέφανο Κασιμάτη για την “Καθημερινή” το 2010 παραποιώντας όμως τη χρονική σειρά των πραγμάτων.

Η επίμαχη φωτογραφία που μπορείτε να δείτε παραπάνω είχε τραβηχτεί “το βράδυ της Κυριακής 12 Μαΐου 1985, γύρω στις 10:45 μ.μ., κατά τη διάρκεια μιας απόλυτα ειρηνικής διαδήλωσης μερικών εκατοντάδων νέων, ως επί το πλείστον αντιεξουσιαστών, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολιορκούμενους στο Χημείο ομοϊδεάτες τους”, όπως έγραφε η Ελευθεροτυπία.

Οι διαδηλωτές είχαν ταμπουρωθεί στο Χημείο όπου πολιορκήθηκαν από ΜΑΤ, ΜΕΑ, μέλη του ΠΑΣΟΚ (από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη) και δεκάδες ακροδεξιούς (απ’ την πλευρά της Ιπποκράτους). Από εκείνο το βράδυ είναι και η φωτογραφία του Μάκη Βορίδη με το τσεκούρι.

Η άτυπη “πολιορκία” κράτησε έως τη Δευτέρα 13 Μαΐου, όταν, ύστερα από “ειρηνευτική” μεσολάβηση του Μανόλη Γλέζου και του Λεωνίδα Κύρκου, τα ΜΑΤ αποσύρθηκαν και μια νυχτερινή διαδήλωση 5.000 ατόμων “απεγκλώβισε” τους καταληψίες.

Τα επεισόδια στο Χημείο είχαν αρχίσει στις 9 Μαΐου με την απαγόρευση, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, μιας προγραμματισμένης συγκέντρωσης στην πλατεία Εξαρχείων κατά των αστυνομικών “επιχειρήσεων Αρετή”.

Η επίθεση κατά των γραφείων της ΕΠΕΝ, με την οποία ο κ. Βορίδης είχε ταυτίσει τη φωτογραφία, έγινε ένα ολόκληρο εξάμηνο αργότερα, το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου 1985. Ο φόνος Καλτεζά έγινε δύο 24ωρα αργότερα (17.11.85).

Θυμίζουμε πως το 2013 μέσω Facebook, ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε, δήλωνε για τον Μάκη Βορίδη: “Δείτε με πόσο επιδέξιο τρόπο μπορείτε να κλείσετε το μάτι στην ακροδεξιά και στα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινής γνώμης χωρίς ταυτόχρονα να εκθέσετε την παράταξή σας”.

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις Βορίδη περί επαναφοράς της θανατικής ποινής με τον βουλευτή της ΝΔ να αναφέρει τον καιρό εκείνο που ήταν “υπέρ της επαναφοράς της εσχάτης τιμωρίας”.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει αναφερθεί προσφάτως στο ενδεχόμενο συμπόρευσης του πλέον με τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. “Δεν είναι ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι πατριωτών της Ν.Δ. και της σοσιαλδημοκρατίας που εκφράζεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ” είχε τονίσει στον Βήμα FM. “Εάν δεν βρεθούν δυνάμεις να συνεργαστούν, είτε από την Αριστερά είτε από την πατριωτική Δεξιά, για μένα δεν θα ήταν το ταμπού των ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι πατριωτών της ΝΔ. Για πολλούς συντρόφους μου, τους περισσότερους, θα ήταν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα