"Τελειώνει ο χρόνος του Παπαδήμου"

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΩΡΑ ΤΗΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ"
(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΩΡΑ ΤΗΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ" (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Νέα επικριτικά σχόλια από τα γερμανικά ΜΜΕ για την Ελλάδα και την κυβέρνησή της. Προβλέπουν την αποτυχία του Λουκά Παπαδήμου. "Οι Έλληνες φίλοι μας καταφέρνουν να μας αφήνουν άφωνους" σημειώνει ειρωνικά η Bild

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η οποία επικαλείται το περιοδικό Focus, από τη στιγμή που στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων.

Έτσι, γράφει "η κυβέρνηση του Παπαδήμου δεν μπορεί προφανώς να τηρήσει τα συμφωνηθέντα".

Το εν λόγω δημοσίευμα έχει ως βάση τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο επικαλείται Έλληνα αξιωματούχο, που φέρεται να δηλώνει ότι τις επόμενες ημέρες ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τους ηγέτες των κομμάτων προκειμένου να συζητήσει μαζί τους την επίσπευση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το δημοσίευμα σημειώνει ότι το ΔΝΤ έχει εκφραστεί επικριτικά για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται και ότι ζητά επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος .

Τονίζεται δε πως ο Λουκάς Παπαδήμος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, οπότε θα διεξαχθούν νέες εκλογές, τη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων με τους πιστωτές, καθώς αυτό συνιστά όρο για την διασφάλιση του δευτέρου πακέτου στήριξης ύψους 130 δισ. ευρώ.

Επίθεση στον πολιτικό κόσμο

Παράλληλα, έντονες επικρίσεις σε βάρος του ελληνικού πολιτικού κόσμου εκφράζει η λαϊκή εφημερίδα Bild, χαρακτηρίζοντας δήλωση χρεοκοπίας τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών.

"Οι Έλληνες φίλοι μας καταφέρνουν κάθε φορά με κάτι νέο να μας αφήνουν άφωνους. Οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται –και δικαίως- με σκληρά μέτρα λιτότητας. Οι μισθοί στο δημόσιο περικόπτονται και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. Η εξυγίανση της χώρας συνιστά ένα ζήτημα που μπορεί να διευθετηθεί μόνο εάν συμπράξουν όλοι, όμως οι πολιτικοί κάθονται πάνω σε περιουσίες αξίας εκατομμυρίων.

Πως θα ζητήσουν οι άνθρωποι αυτοί που έχουν εκατομμύρια κρυμμένα σε ελβετικές τράπεζες από τους πολίτες σκληρές θυσίες; Σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι χρειάζονται πρότυπα, που τους δείχνουν μια ηθική βασική γραμμή. Στην Ελλάδα αυτή η γραμμή ακούει στο όνομα: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω", παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Δεν υπάρχει συμφωνία για την ημερομηνία των εκλογών"

Παπαδήμος: "Οχι σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων"

Ο απολογισμός του Παπαδήμου

SHARE:

24Media Network