Τέλος τα μνημόνια για την Ελλάδα, βιώσιμο το χρέος, διαβεβαιώνει ο Γκουαλτιέρι

Τέλος τα μνημόνια για την Ελλάδα, βιώσιμο το χρέος, διαβεβαιώνει ο Γκουαλτιέρι
Τέλος τα μνημόνια για την Ελλάδα, βιώσιμο το χρέος, διαβεβαιώνει ο Γκουαλτιέρι EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής χαρακτήρισε "τεράστια επιτυχία" την συμφωνία για την έξοδο από το μνημόνιο και τη διευθέτηση του χρέους.

Το τέλος της εποχής των μνημονίων για την Ελλάδα, βάσει της πρόσφατης συμφωνίας του Eurogroup υπογράμμισε από το βήμα της ελληνικής Βουλής ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι ξεκαθαρίζοντας ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος καθίσταται πλέον βιώσιμο. 

«Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, δεν θα υπάρξουν καθόλου περαιτέρω μνημόνια στην Ελλάδα» ανέφερε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ο κ. Γκουαλτιέρι και περιέγραψε ως «πολύ καλό πακέτο» τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές. Υπογράμμισε, συγκεκριμένα το μαξιλάρι ρευστότητα ύψους 15 δις ευρώ που διασφάλισε η Ελλάδα αλλά και τα «σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης» που συμφωνήθηκαν.

ADVERTISING

«Όλα αυτά είναι θετικά. Το ελληνικό χρέος είναι πλήρως βιώσιμο βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα» πρόσθεσε και υπογράμμισε τη δεκαετή αναβολή και άλλα σημαντικά μέτρα. Επισήμανε, ακόμη, ότι μακροπρόθεσμα και συγκεκριμένα το 2032 θα ληφθούν εάν χρειαστεί και περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για να διασφαλιστούν οι στόχοι.

«Ζούμε πολύ θετικές και σημαντικές ημέρες για την Ελλάδα και την Ευρώπη» ανέφερε σχολιάζοντας τη συμφωνία την οποία χαρακτήρισε «σημείο καμπής και ορόσημο στη διαδικασία επιστροφής της Ελλάδας σε βιώσιμο ανάπτυξη». «Είναι μια επιτυχία για όλους τους Έλληνες» συμπλήρωσε και ζήτησε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και οι αναπτυξιακές πολιτικές. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι οι στόχοι για πλεονάσματα 3,5% είναι απαιτητικός στόχος αλλά σημείωσε ότι Ελλάδα τον έχει ήδη υπερβεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Χρέος, Μνημόνιο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στη Βουλή το αίτημα προ ημερησίας Μητσοτάκη για τη συμφωνία του Eurogroup

Κομισιόν: Ικανοποιητικά τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Ψήφος εμπιστοσύνης από Moody’s στις αποφάσεις για το χρέος

SHARE:

24Media Network