Τέμπη: Ο Άδωνις πρώτα κατηγόρησε τα ΜΜΕ και μετά ζήτησε συγγνώμη

Διαβάζεται σε 3'
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης Aris Oikonomou / SOOC

Σε αναδίπλωση με έκφραση συγγνώμης προς τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη δήλωση ότι κάνεις δεν ενδιαφέρεται για την προανακριτική εξέταση του δυστυχήματος.

Συγγνώμη προς τους συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ζήτησε ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη δήλωσή του ότι τα Τέμπη είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί αυτή τη στιγμή τους Έλληνες πολίτες, ενώ λίγο νωρίτερα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησε συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για “χυδαιότητα και εξαχρείωση”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης σε νέα του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης STATUS FM 107,7, επέλεξε να δώσει διευκρινίσεις και να απολογηθεί εν μέρει για τα όσα είπε χτες, Τετάρτη (8/11) στον Real fm 97,8.

“Ως προς τη δήλωση μου υπάρχουν αντιδράσεις από δύο κατηγορίες ανθρώπων. Όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτούς τους ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτοί μπορεί να έχουν μία υπερβολική ευαισθησία ή μάλλον μία λογική υπερβολική ευαισθησία και οτιδήποτε αφορά το θέμα, τους αγγίζει πάρα πολύ έντονα. Και σε αυτούς δεν μπορώ παρά να εκφράσω για άλλη μια φορά τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια. Όμως η κ. Δώρα Αυγέρη ή τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς διαστρέβλωσαν αυτό που είπα”, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

“Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μεταφέρεται. Εγώ δεν είπα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το δυστύχημα των Τεμπών, για τους νεκρούς των Τεμπών. Προφανώς ο κόσμος ενδιαφέρεται για το δυστύχημα και για τους νεκρούς και για τις ευθύνες. Τις ευθύνες διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη, σε μια εν εξελίξει έρευνα. Αυτό που είπα είναι στην ερώτηση εάν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική, που έκανε είτε ο κ. Χατζηνικολάου, είτε ο κ. Δελατόλας.

Αυτό θεωρώ ότι δεν είναι θέμα που αφορά τον κόσμο. Δεν είναι το πρώτο θέμα συζήτησης σήμερα εάν πρέπει να κάνουμε Προανακριτική ή Εξεταστική για τα Τέμπη και ότι αυτό είναι μια ομφαλοσκόπηση της αντιπολίτευσης για πολιτική εκμετάλλευση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο”, πρόσθεσε.

Η δήλωση του Άδωνι που προκάλεσε αντιδράσεις

Μιλώντας στον Real 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, την Τετάρτη (8/11), o υπουργός Εργασίας ανέφερε συγκεκριμένα,

“Ο Κ. Μητσοτάκης απολαμβάνει μια πρωτοφανή πολιτική κυριαρχία. Κατά τη γνώμη μου ο λόγος αυτής της κυριαρχίας είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει, δεν ξέρω για ποιους λόγους, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν, παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους.

Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας, άμα τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για Εξεταστική ή για Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, πόσοι ενδιαφέρονται για το αν θα βρει το παιδί τους δουλειά, πόσοι ενδιαφέρονται για το μεταναστευτικό, πόσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια..

Οι άνθρωποι έχουν αφήσει τον Μητσοτάκη να είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ελλάδα που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα. Δεν είναι ότι τα κάνει τέλεια. Με σωστά και λάθη. Αλλά πάντως, αν το δεις από μακριά, ποιος πολιτικός ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα στην Ελλάδα, είναι ο εξής ένας. Ο Μητσοτάκης. Αυτό που κάνουν είναι αυτοκτονικό για τους εαυτούς τους. Ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα, πχ. με τις υποκλοπές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα