Επιχείρηση αναστροφής κλίματος μετά τις αυτοδιοικητικές από Μητσοτάκη

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Nick Paleologos / SOOC

Τις εντυπώσεις από τη Θεσσαλία και την Αθήνα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θέλει να διασκεδάσει ο πρωθυπουργός. Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο.

Αναστροφή του δυσάρεστου κλίματος που δημιούργησαν για τη Νέα Δημοκρατία οι αυτοδιοικητικές σε Θεσσαλία και Αθήνα, καθώς και επιστροφή σε μία ατζέντα “μεταρρυθμίσεων” και καθημερινότητας επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μήνυμα των περιφερειακών και δημοτικών ελήφθη, η κυβέρνηση εργάζεται με βάση την εντολή των εθνικών εκλογών” θέλει συνεπώς να διαβεβαιώσει ο πρωθυπουργός με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα στις 11 στο Μέγαρο Μαξίμου και τη συνέντευξη που θα παραχωρήσει το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι πολλά:

  • Ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου θα ενημερώσει για τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία και το ετήσιο πρόγραμμα Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης.
  • Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης θα ενημερώσει για τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,
  • Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τους διαχειριστές πιστώσεων και τους αγοραστές πιστώσεων, τις εταιρείες διαχείρισης πιστώσεων και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
  • Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός, Πάνος Τσακλόγλου, θα παρουσιάσουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης και τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς και για το σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.
  • Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη θα πραγματοποιήσει εισήγηση σχετικά με τις παρεμβάεις βελτίωσης και ενίσχυσης του Προσωπικού Ιατρού.
  • Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θοδωρής Σκυλακάκης, θα ενημερώσει σχετικά με το νέο διαχειριστικό μοντέλο για την προστασία και αξιοποίηση των δασών.
  • Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για το ενέχυρο επί κινητών, απαιτήσεων και άλλων δικαιωμάτων.
  • Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Βιβή Χαραλαμπογιάννη θα εισηγηθούν τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2024.

Τα μηνύματα που αναμένεται να στείλει ο Μητσοτάκης

Πρωτίστως βέβαια αναμένεται με ενδιαφέρον η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού και τα μηνύματα που θα στείλει προς τους υπουργούς, τους βουλευτές της ΝΔ (καθώς υπάρχουν κατά τόπους παράπονα πως δεν στήριξαν τους επίσημους γαλάζιους υποψηφίους σε δήμους και περιφέρειες), αλλά και τους πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει βέβαια και την ευκαιρία στη βραδυνή τηλεοπτική του εμφάνιση να απαντήσει για τα πολιτικά συμπεράσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Σημειωτέον δε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει νέα σενάρια ανασχηματισμού και θα έχει ενδιαφέρον εάν τοποθετηθεί σχετικά ο πρωθυπουργός.

 

Σημειωτέον ότι χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με το νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα. Και τόνισε ότι προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της πλημμυροπαθούς περιφέρειας.

Ο κ. Κουρέτας ήταν ο πρώτος από τους περιφερειάρχες με τον οποίο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα