Θ. Μεγαλοοικονόμου: Η ανεξάρτητη που προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου
Η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου EUROKINISSI

Η μετακίνηση της πρώην βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων επιβεβαιώνει την αναστροφή του πολιτικού κλίματος που επικρατεί και στη Βουλή ενόψει της εξόδου από το Μνημόνιο τον Αύγουστο

Την τάση που ήθελε συμπολιτευόμενους βουλευτές να αποχωρούν από την κυβερνητική πλειοψηφία στις μνημονιακές περιόδους ανέστρεψε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου η οποία διέγραψε την ακριβώς αντίθετη πορεία αφού εξελέγη το 2015 με την Ένωση Κεντρώων, ανεξαρτητοποιήθηκε το 2017 και τελικά προσχώρησε χθες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που σφράγισε ουσιαστικά το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.

«Η εικόνα της χώρας αρχίζει να αλλάζει» με τη χθεσινή αυτή δήλωση, που εξηγούσε τους λόγους της προσχώρησης της στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Μεγαλοοικονόμου αποτύπωσε τη μεταστροφή του πολιτικού κλίματος προς το θετικότερο η οποία επηρεάζει τόσο τους ανεξάρτητους βουλευτές όσο και εκείνους οι οποίοι ανήκουν σε μικρότερα κόμματα και ανησυχούν για το ενδεχόμενο επανεκλογής τους. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν, μάλιστα, ότι η μετακίνηση της κυρίας Μεγαλοοικονόμου αποτελεί ίσως την αρχή για ανάλογες μετακινήσεις στους επόμενους μήνες.

ADVERTISING

Εξάλλου, η ίδια η κυρία Μεγαλοοικονόμου επιβεβαίωσε με δηλώσεις της ότι δεν θα είχε καμία αντίρρησή να δει το όνομά της στο επόμενο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ μακριά οι εκλογές, αλλά ναι, αν μου γίνει πρόταση θα κατέβω, δεν έχω πρόβλημα» δήλωσε σχετικά αν και χαρακτήρισε «πρόωρες» τις συζητήσεις για το θέμα.

Αποχώρηση από την Ένωση Κεντρώων λόγω… οικογενειοκρατίας

Η κυρία Μεγαλοοικονόμου που εκλέγεται στη Β’ Πειραιά πέρασε το κατώφλι της Βουλής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 οι οποίες διεξήχθησαν με λίστα. Σχετικά γρήγορα, όμως, εμφανίστηκαν σύννεφα στη σχέση της με τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Λεβέντη καθώς θεωρούσε ότι το κόμμα την κρατούσε στο περιθώριο προβάλλοντας άλλους βουλευτές. Τελικά, «το ποτήρι ξεχείλισε» για την κυρία Μεγαλοοικονόμου τον Ιούλιο του 2017 όταν και αποφάσισε να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα και να παραμείνει ανεξάρτητη. Φεύγοντας, μάλιστα, από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη η κυρία Μεγαλοοικονόμου κατήγγειλε φαινόμενα οικογενειοκρατίας.

Το πρώτο «Ναι» στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2018

Η ανεξαρτητοποίηση της κυρίας Μεγαλοοικονόμου συνοδεύτηκε και από τις πρώτες δηλώσεις διαφοροποίησής της από την «αντι-Σύριζα» γραμμή του Βασίλη Λεβέντη. Προϊόντος, μάλιστα, του χρόνου άρχισε να εκφράζεται όλο και πιο θετικά για την πορεία της χώρας αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ανήκω στο κέντρο, βλέπω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς το κέντρο και προς τα αριστερά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές υπερψήφισε για πρώτη φορά διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018. Το γεγονός δε ότι η ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού ισοδυναμεί με οιονεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση έκανε πολλούς να προβλέψουν τη μετεγγραφή της, κάτι που επιβεβαιώθηκε τελικά χθες με το «Ναι» που είπε στο πολυνομοσχέδιο και με την προσχώρηση της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

SHARE:

24Media Network