"Θα αγοράσει η Apple την Ελλάδα;"

"Θα αγοράσει η Apple την Ελλάδα;"

Στην Apple λεφτά υπάρχουν και αναζητούνται τρόποι επένδυσης. Διαβάστε τι ρώτησε ένας από τους μετόχους σχετικά με τις πιθανές επενδύσεις της εταιρείες

Μέχρι την... Apple έφτασε το "ελληνικό πρόβλημα", καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tim Cook, δέχθηκε σχετική ερώτηση.

Όπως αναφέρει το Bloomberg , ο Tim Cook, μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας στο Cupertino, ανέφερε ότι η Apple συνεχίζει τις συζητήσεις σχετικά με το τι θα κάνει τα 97.6 δισεκατομμύρια δολάρια ρευστό αποθεματικό που υπάρχουν στα ταμεία της.

Μάλιστα, ο Cook "ομολόγησε" ότι τα χρήματα που έχει αυτή τη στιγμή η εταιρεία, είναι κατά πολύ περισσότερα από όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει και να επεκταθεί.

Έτσι, αφού στην Apple, "λεφτά υπάρχουν", ένας από τους μετόχους μεταξύ σοβαρού και αστείου, ρώτησε αν η εταιρεία σκέφτεται να.... αγοράσει την Ελλάδα!

Ο Tim Cook, παρά την απρόσμενη ερώτηση, παρέμεινε ψύχραιμος και απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο.

"Έχουμε εξετάσει πολλές περιπτώσεις επένδυσης, αλλά όχι αυτή" ήταν η απάντηση του Tim Cook, ο οποίος διαδέχθηκε τον Steve Jobs στο τιμόνι της Apple.

Η ερώτηση είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί παγκοσμίως για την χρεωμένη Ελλάδα, η οποία για πολλούς είναι "προς πώληση".

Η Apple είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία (500 δισ. δολάρια) στον κόσμο και αν ήταν χώρα θα ήταν η 20η μεγαλύτερη στον κόσμο.

SHARE:

24Media Network