Θα διαγραφούν οι βουλευτές της ΝΔ που δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Θα διαγραφούν οι βουλευτές της ΝΔ που δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθης
Συζήτηση στη Βουλή Eurokinissi

Κομματική πειθαρχία στη ΝΔ για την τροπολογία, η οποία μετατρέπει την ποινή υποβιβασμού σε αφαίρεση βαθμών για ΠΑΟΚ- Ξάνθη και για την οποία έχει ζητήσει ονομαστική ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας θα τεθεί όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει την τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για ΠΑΟΚ – Ξάνθη.

Υπενθυμίζεται ότι για την τροπολογία, η οποία μετατρέπει την ποινή υποβιβασμού σε αφαίρεση βαθμών για ΠΑΟΚ- Ξάνθη, έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και η μέχρι στιγμής εικόνα στο Μαξίμου είναι πως δε θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, καθώς ο φόβος φυλάει τα έρμα έχει διαμηνυθεί στους βουλευτές ότι τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας και πως σε περίπτωση που απουσιάσουν αδικαιολόγητα από την ψηφοφορία, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να διαγραφούν άμεσα.

Την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την απόφαση του Πρωθυπουργού να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να αποφεύγονται οι εξοντωτικές κυρώσεις, αλλά και την διαγραφή του ευρωβουλευτη Θοδωρή Ζαγοράκη μετά τις απειλές του για ανεξαρτητοποίηση στην περίπτωση που υποβιβαζόταν ο ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η Επιτροπή Επαγγελματικου Αθλητισμου εισηγηθηκε την αποβολή των ΠΑΕ του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα και συνεπώς τον υποβιβασμό τους, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασής της, για το θέμα της πολυιδιοκτησίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα