Διεγράφη ο Ζαγοράκης από τη ΝΔ- Δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Διεγράφη ο Ζαγοράκης από τη ΝΔ- Δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης Eurokinissi

"Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται", δήλωσε ο Στ. Πέτσας ανακοινώνοντας τη διαγραφή του ευρωβουλευτή που απείλησε με ανεξαρτητοποίηση λόγω ΠΑΟΚ. Νομοθετική πρωτοβουλία για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις στις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Τη διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, που απείλησε με ανεξαρτητοποίηση για τον ΠΑΟΚ, καθώς και αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο που ουσιαστικα διασφαλίζει ότι δε θα υποβιβαστεί ο δικέφαλος του Βορρά, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

“Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα” δήλωσε ο κ.Πέτσας.

“Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη” πρόσθεσε και ανακοίνωσε:

“Με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Ζαγοράκης.”

Σύμφωνα με πληροφορίες την απόφαση του πρωθυπουργού ανακοινωσε στον κ.Ζαγοράκη ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η νομοθετική διάταξη θα κατατεθεί μέσα στην ημέρα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο νομοσχεδιο για τα επιδόματα και αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο. Ο κ.Πέτσας ειδικότερα επιβεβαίωσε ότι για τα αδικήματα για τα οποία γνωμοδότησε η επιτροπή δεν προβλέπεται υποβιβασμός. Έτσι διασφαλίζεται ότι δε θα υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη (αν και δεν αναφέρθηκε βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συγκεκριμενα), χωρίς όμως παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαδικασία λήψης απόφασης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League και χωρίς να αμφισβητηθεί η απόφαση της Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει ειδικότερα αφαίρεση βαθμών στην ομάδα που υποπίπτει στα παραπτώματα για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή.

Ερωτηθείς εάν ο κ.Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε “φυσικά ναι”.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση έφερε μία μέση λύση, στέλνοντας αφενός ένα μήνυμα με τη διαγραφή Ζαγοράκη και αφετέρου χωρίς να επέμβει τυπικά στη λήψη αποφάσεων, αλλά αλλάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Ζαγοράκης είχε διαρρεύσει πως εξέταζε την ανεξαρτητοποίηση του μετά την απόφαση της επιτροπής για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης, δεχόταν όμως πιέσεις και από κυβερνητικής πλευράς να μην προχωρήσει. Αλλα και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας πήρε θέση και με δήλωση του τονίζει ότι θα πρέπει να ακυρωθούν μεθοδεύσεις που σκοπεύουν να πλήξουν το Δικέφαλο αλλά και τις άλλες ομάδες της πόλης θα πρέπει να ακυρωθούν. “Το πλήγμα δεν είναι μόνο κατά του ΠΑΟΚ. Κατά της ομάδας που κατακτά τίτλους και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου που πασχίζει να βρει την χαμένη αξιοπιστία του. Το πλήγμα είναι και κατά της πόλης που αρχίζει να νιώθει περηφάνια και αυτοπεποίθηση.

Η διαφορά σήμερα είναι ότι η οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι δυνατή, η Θεσσαλονίκη μετράει επιτυχίες και το χαίρεται! Εύχομαι οι όποιες σκέψεις και μεθοδεύσεις που θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον ΠΑΟΚ, αλλά και κάθε ομάδα της πόλης μου, να ακυρωθούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι τίτλοι κερδίζονται στο γήπεδο με αγωνιστική υπεροχή και αξία” αναφέρει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στο twitter. “Με μεγάλη θλίψη και οργή βλέπουμε για μια ακόμη φορά το πρωτάθλημα να παίζεται εκτός γηπέδου. Παρ’ όλα αυτά ελπίζω στην ορθή κρίση των αρμόδιων οργάνων” εγραψε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα ήταν γενικότερες, αν και βουλευτές είχαν αποφύγει να τοποθετηθουν, και μάλιστα υπήρξαν απειλές να κοπεί η Ελλάδα στα δύο με κινητοποιήσεις στην εθνική οδό.

Τελικά αργά χθες το βράδυ ο κ.Ζαγοράκης με μία ιδιαίτερα σκληρή δήλωση του ανέφερε μεταξύ άλλων: ““Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί” .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα