Θεοχαρόπουλος στο Ραδιόφωνο 24/7: Λύση για τους απογοητευμένους πολίτες μια ανανεωμένη και ενωμένη κεντροαριστερά

Θεοχαρόπουλος στο Ραδιόφωνο 24/7: Λύση για τους απογοητευμένους πολίτες μια ανανεωμένη και ενωμένη κεντροαριστερά

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, καλώντας τον να εφαρμόσει προοδευτική πολιτική

Οι απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ πολίτες δεν πρέπει να στραφούν σε ακραίες πολιτικές επιλογές, αλλά σε μια ανανεωμένη και ενωμένη κεντροαριστερά, δήλωσε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ζήτησε τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς εντός του 2017 με εκλογή του επικεφαλής από τη βάση. Να αφήσουμε στην άκρη της προσωπικές ατζέντες, να ενωθούμε και να ανανεωθούμε δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε ότι "υπάρχει ανάγκη για την ανασύσταση του χώρου της κεντροαριστεράς από τους πολίτες. Χρειάζονται μεταβατικά βήματα, να ωριμάσουν οι συνθήκες, ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός προοδευτικός φορέας που θα απαντά σε όλα τα προβλήματα της χώρας, κι αυτός είναι ο στόχος της ΔΗΜΑΡ".

Παράλληλα, ο κ. Θεοχαρόπουλος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι "ο κ. Τσίπρας απαντάει στα λάθη του παρελθόντος με νέα λάθη και κάλεσε τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει προοδευτική πολιτική, αλλά και μια πολιτική που θα οδηγήσει στη δημιουργία κράτους δικαίου".

Για την κρίση στη σοσιαλδημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι "η σοσιαλδημοκρατία έδωσε στα κράτη ανάπτυξη και κράτος πρόνοιας, ωστόσο δεν μπόρεσε να απαντήσει στην παγκοσμιοποίηση και επιπλέον δέθηκε στο άρμα δεξιών πολιτικών".

SHARE:

24Media Network