Θεοδωράκης: Διπλή η ανηθικότητα των έξι

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού EUROKINISSI

"Δεν εκπροσωπούν τους πολίτες που τους ψήφισαν και δίνουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση" ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

"Διπλή η ανηθικότητα των έξι. Και δεν εκπροσωπούν τους πολίτες που τους ψήφισαν και δίνουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση" τόνισε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε: "Οι βουλευτές που είναι σήμερα στην ελληνική Βουλή έχουν εκλεγεί με λίστα. Και οι μετακινήσεις τους είναι άλλο ένα δείγμα του ευτελισμού του πολιτικού συστήματος".

Υποστήριξε ότι δεν θα δεχόταν βουλευτή από άλλο κόμμα στο Ποτάμι, τονίζοντας: «Έχω αρνηθεί έδρα ανεξάρτητου».

Πρότεινε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής λέγοντας χαρακτηριστικά «Να δεσμευτούμε ότι εν μέσω κοινοβουλευτικής περιόδου δεν αλλάζουν κόμμα οι βουλευτές». «Βέβαια, όταν το είπα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννημάτα δεν απάντησαν, έμειναν σκυμμένοι στα χαρτιά τους» πρόσθεσε.

Επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της στο «Μακεδονικό» και διερωτήθηκε «γιατί η ΝΔ που λέει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καταστροφική δεν βάζει βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ; Διότι υποκρίνονται, ξέρουν ότι είναι καλύτερο η χώρα να λέγεται Βόρεια Μακεδονία από το σκέτο "Μακεδονία" που τους έλεγαν μέχρι χθες».

Αναφερόμενος στην πορεία του Ποταμιού και απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν άνοιξε γραφεία σε όλη την Ελλάδα υπογράμμισε: «Ένας αποσπασμένος δημόσιος υπάλληλος που πληρώνεται από τον ελληνικό λαό πάει και ανοίγει το γραφείο του κάθε κόμματος στην κάθε πόλη. Εμείς λοιπόν δεν το κάναμε ποτέ αυτό. Το Ποτάμι δεν έχει αποσπάσει τους δημοσίους υπαλλήλους που δικαιούται».

Και κατέληξε: «Το πρόβλημα δημοκρατίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι μεγάλο. Και οι ένοχοι είναι πολλοί, δεν είναι μόνο ένας. Κάποιοι προσπαθούν να ισοπεδώσουν το Ποτάμι για να μην έχει πολλές επιλογές ο ελληνικός λαός. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία οι "έξι" - Ζήτησαν να προσμετρώνται οι ψήφοι τους στη συμπολίτευση

Με επιθέσεις στην αντιπολίτευση και το Μακεδονικό οι επιστολές των "6"

Βίτσας: Απαράδεκτη η επικήρυξη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

"Καρφιά" Ποταμιού για Δανέλλη: "Να πει ευθέως ότι προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ"

SHARE:

24Media Network