Θεοδωράκης: Να ανοίξουμε επιτέλους το θέμα της ευθανασίας

Ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και σε στελέχη του Ποταμιού στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και σε στελέχη του Ποταμιού στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Με αφορμή την ιστορία του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλλιου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο facebook φέρνει στο δημόσιο διάλογο το δικαίωμα της ευθανασίας

Πριν λίγες εβδομάδες ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλλιος είχε αποκαλύψει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως σκοπεύει να μεταβεί στην Ελβετία προκειμένου να υποβληθεί σε ευθανασία, αφού πάσχει από καρκίνο, σοκάροντας το πανελλήνιο. Με αφορμή την παρουσία του βιβλίου του με τίτλο "Εγώ και ο θάνατός μου" ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο facebook ανοίγει το θέμα και θέτει το θέμα σε δημόσιο διάλογο.

"Ο Αλέξανδρος τολμά να διεκδικεί αυτό το δικαίωμα για τον εαυτό του και σήμερα στο Ίδρυμα Κακογιάννη παρουσιάζει το βιβλίο του «Εγώ και ο θάνατός μου». Ο Αλέξανδρος τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες θα φύγει για την Ελβετία. Μια από τις πολλές «δυτικές» χώρες που αναγνωρίζουν στους πολίτες που πάσχουν από ανίατες ασθένειες το δικαίωμα να διαλέξουν πώς και πότε θα φύγουν. Αποχαιρετώντας τον να του υποσχεθούμε ότι θα ανοίξουμε και εδώ επιτέλους αυτή τη συζήτηση χωρίς προκαταλήψεις και κραυγές. Το δικαίωμα του ανθρώπου για ένα αξιοπρεπές τέλος." αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης θυμίζοντας την πρόσφατη απόφαση του γαλλικού κοινοβουλίου να ψηφίσει με μεγάλη πλειοψηφία το δικαίωμα στην ευθανασία.

Όλο το κείμενο της ανάρτησης έχει ως εξής:

"Ο ασθενής έχει δικαίωμα να κοιμηθεί βαθιά πριν πεθάνει». Με αυτή τη φράση ως οδηγό το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία, πριν από έξι μήνες, νόμο που επιτρέπει τη «συνεχή και βαθιά καταστολή ασθενών σε τελικό στάδιο». Είναι αυτό που στην Ελλάδα λέμε «ευθανασία». Τη συζήτηση για το δικαίωμα και των Ελλήνων στην ευθανασία ξαναέβαλε στο δημόσιο διάλογο ο Αλέξανδρος Βέλιος. Δημοσιογράφος αριστοκρατικών αρχών (με την έννοια της ευγένειας και της διαχρονικότητας), ο Αλέξανδρος τολμά να διεκδικεί αυτό το δικαίωμα για τον εαυτό του και σήμερα στο Ίδρυμα Κακογιάννη παρουσιάζει το βιβλίο του «Εγώ και ο θάνατός μου». Ο Αλέξανδρος τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες θα φύγει για την Ελβετία. Μια από τις πολλές «δυτικές» χώρες που αναγνωρίζουν στους πολίτες που πάσχουν από ανίατες ασθένειες το δικαίωμα να διαλέξουν πώς και πότε θα φύγουν. Αποχαιρετώντας τον να του υποσχεθούμε ότι θα ανοίξουμε και εδώ επιτέλους αυτή τη συζήτηση χωρίς προκαταλήψεις και κραυγές. Το δικαίωμα του ανθρώπου για ένα αξιοπρεπές τέλος."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι
SHARE:

24Media Network