Θερινό "Νταβός" στην Ελλάδα σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σε ποιο νησί θα κατασκευαστεί το συνεδριακό κέντρο

Θερινό "Νταβός" στην Ελλάδα σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σε ποιο νησί θα κατασκευαστεί το συνεδριακό κέντρο

Στην Αιγιλεία, ένα μικρό νησί απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας αποκάλυψε ο Δημήτρης Μάρδας πως θα κατασκευαστεί το συνεδριακό κέντρο που φιλοδοξεί η κυβέρνηση να γίνει το θερινό... τμήμα του Νταβός

Σε ένα νησί απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας, την Αιγιλεία, σχεδιάζει η κυβέρνηση να δημιουργήσει το θερινό Νταβός με στόχο να δημιουργήσει ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας μίλησε γι' αυτό στην πρωινή εκπομπή του MEGA και τόνισε πως "η σκέψη είναι να γίνει ένα κέντρο των τεχνών και της φιλοσοφίας, που σημαίνει να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο διεθνών συνεδρίων και στο πλαίσιο όλης αυτής της διαδικασίας να υπάρχει και μια περίοδος, όπου θα συναντώνται αρχηγοί κρατών κατά το καλοκαίρι και θα έχουμε το λεγόμενο θερινό Νταβός"

Όπως τόνισε ο κ. Μάρδας, το σχέδιο δεν περιλαμβάνει σημαντικές δαπάνες από το ελληνικό Δημόσιο, αφού το κόστος για τις πολυτελείς κατοικίες επί του νησιού, που έχει έκταση περίπου 3.200 στρέμματα, θα το αναλάβουν κράτη του ΟΗΕ. Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Το χτίσιμο δεν θα γίνει από εμάς, η σκέψη είναι τα χρήματα να μην δοθούν από εμάς. Εμείς θα καλέσουμε κράτη - μέλη του ΟΗΕ να έρθουν σε αυτό το νησί να τους παραχωρήσουμε μια περιοχή, κάποια τετραγωνικά και θα χτίσουν τη δική τους ευθεία, η οποία θα έχει ένα μικρό σύνολο δωματίων πολυτελούς διαβίωσης, ένα σύνολο κοινών υποδομών που θα εξυπηρετούν παράλληλες συνεδρίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια και ως εκ τούτου αυτό το κόστος θα ζητήσουμε να το επωμιστούν τα κράτη, που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος για ένα κράτος".

SHARE: