Θερμό επεισόδιο Μπακογιάννη – Λέβα: ‘Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου’

Θερμό επεισόδιο Μπακογιάννη – Λέβα: ‘Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου’
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερέας Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πάνουση την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Πώς αντέδρασε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης όταν συναντήθηκε με την Βάσω Λέβα, η οποία προ ημερών είχε επισκεφτεί τον Κουφοντίνα. Ποια η θέση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση είχε την Παρασκευή (03/04) στη Λαμία ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν σε καλό κλίμα, ωστόσο δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης λόγω της παρουσίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βάσως Λέβα. Να θυμίσουμε ότι η κ. Λέβα πριν λίγες μέρες είχε επισκεφτεί τον καταδικασμένο για τρομοκρατία, Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Δομοκού μετά την απεργία πείνας.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε, μεταξύ άλλων, στον υπουργό τους προβληματισμούς του για κάποιους χειρισμούς της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να συνδιαλέγονται βουλευτές με τρομοκράτες.

Η κ. Λέβα προσπάθησε να δικαιολογηθεί, ωστόσο ο κ. Μπακογιάννης δεν την άφησε, λέγοντας: “Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου. Αυτός όμως κανέναν πολιτισμό δεν επέδειξε όταν σκότωνε τα θύματα του. Ως Περιφερειάρχης σας καλωσορίζω στο γραφείο μου στην Περιφέρεια, αλλά ως άνθρωπος σταματάω εδώ. Μέσα σε μια δημοκρατία, όλοι κρινόμαστε”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κυριακάκης ρώτησε τον περιφερειάρχη γιατί ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και δεν μιλάει για θέματα που αφορούν την περιφέρεια, για να λάβει την απάντηση: “Απαγορευτικά βγάζει μόνο το λιμεναρχείο. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει λογοκρισία. Και φυσικά μιλάω για θέματα που μας αφορούν όλους και την Περιφέρεια, όπως οι φυλακές Δομοκού”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των δηλώσεων Πανούση και Μπακογιάννη στα ΜΜΕ, ο τελευταίος επανέλαβε τα περί συνδιαλλαγών κυβέρνησης και τρομοκρατίας, με την κ. Λέβα να αποχωρεί φανερά εκνευρισμένη, χτυπώντας μάλιστα την πόρτα.

Λέβα: Γιατί αποχώρησα

Στο περιστατικό αναφέρθηκε η κ. Λέβα, μιλώντας λίγες ώρες αργότερα στο Star Κεντρικής Ελλάδας. “Είναι τόσο ακραίο αυτό που έγινε σήμερα, το ότι η κυβέρνησή μας, τουλάχιστον, δεν έχει ανάγκη από άλλον έναν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, που πραγματικά το ότι έγινε αναφορά στο όνομα μου είναι τιμή.

Απλά δεν μπορούσα να αντέξω να είναι ένας υπουργός της κυβέρνησης δίπλα και ο κ. περιφερειάρχης, υπερβαίνοντας τον αρχικό του ρόλο, να κάνει δηλώσεις κατά ενός νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο, πραγματικά, έχω την τιμή να ανήκω στην επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν χτύπησε την πόρτα βγαίνοντας από τον χώρο.

Και πρόσθεσε: “Δεν ενοχλήθηκα. Ο σωστός όρος είναι αποχώρησα γιατί δεν μπορούσα να συνυπάρξω την ώρα που δεν είχα λόγο να υπερασπιστώ την κυβέρνηση και τον θεσμό που εκπροσωπούσα. Πιστεύω ότι ο πολιτικός μου πολιτισμός δεν έφτανε στο σημείο μπροστά στον υπουργό και την ώρα που έκανε δηλώσεις ο ίδιος ο περιφερειάρχης να πάρω τον λόγο. Τα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή και τη δημόσια τάξη και την αστυνομία και την πυροσβεστική και όλους αυτούς, είναι πολύ μεγαλύτερα και πολύ πιο σπουδαία για μένα από την αναφορά του κ. Μπακογιάννη στο νομοσχέδιο για τη δική μου περίπτωση”.

Πληροφορίες από lamiareport.gr και lamiastar.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα