Τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στην αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ

Τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στην αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ

Πάση θυσία παραμονή στην εξουσία βλέπουν στις προθέσεις της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα

Θετικά αποτιμούν στο Μοσχάτο για την πορεία της ΝΔ τη χρονιά που έφυγε και επιδιώκουν ακόμα πιο «ασφυκτικό πρεσάρισμα» στην κυβέρνηση καθώς ο στόχος της «πολιτικής αλλαγής» παραμένει. Ήδη από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει λόγο για «εκστρατεία εθνικής ανάταξης» προκειμένου το 2107 να γίνει «αφετηρία αναγέννησης» που θα αφήσει πίσω του το «αίσθημα απογοήτευσης και εθνικής κατάθλιψης».

Πάντως στη ΝΔ το πρώτο ζητούμενο παραμένει η δυναμική αντιπολίτευση διαβλέποντας ότι δεν είναι στις προτεραιότητες του Αλέξη Τσίπρα η «ηρωική έξοδος» μέσω εκλογών. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουν στη γραμμή της απόρριψης οποιασδήποτε μορφής συναίνεσης με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να εμμένουν ότι η κυβέρνηση ψάχνει για «συνενόχους» στην πολιτική της.

Μάλιστα χτες ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για «τίμημα της παραμονής τους πάση θυσία στην εξουσία» αναφερόμενος σε αποδοχή από πλευράς Τσακαλωτου μέτρων 3,5 δις ευρώ και μετά το 2018 μέσω της επέκτασης του δημοσιονομικού κόφτη. Στο δια ταύτα ο κ. Κικίλιας δεν προέταξε τις εκλογές αλλά την «εναλλακτική πολιτική» που «έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση της φορολογίας και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων στη χώρα».

Σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι οι δύο βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αμέσως προσεχές διάστημα. Ο ένας αφορά στην παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων υπό τη μορφή προτάσεων νόμου που θα ψηφίσει η ΝΔ μόλις ανέλθει στην εξουσία. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε ήδη μιλήσει από τον περασμένο μήνα για σειρά νομοσχεδίων που επεξεργάζεται το Μοσχάτο στο πλαίσιο της επεξεργασίας του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Ο δεύτερος άξονας είναι η προώθηση νέων προσώπων στο στελεχικό δυναμικό του κόμματος μέσω της λειτουργίας του Μητρώου πολιτικών στελεχών, κάτι που ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε μέσα στις γιορτές. Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις τελευταίες μέρες έχει δημοσίως αποκλείσει προεκλογικές συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις και στελέχη άλλων κομμάτων, καθώς εκτιμάται ότι οι ζημιές θα είναι μάλλον περισσότερες από τα οφέλη τέτοιων πολιτικών κινήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network